GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 20. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Petrovcu na Mlavi korupcija u bolničkoj kapeli

Trgovina pokojnicima

Radnika kapele građani terete za uzimanje mita, a policija ga uhvatila na delu

PETROVAC NA MLAVI - Vlasnica pogrebnog preduzeća "Šole" iz Petrovca na Mlavi, Slavica Bečanović, podnela je prijavu policiji zbog slučaja korupcije u bolničkoj kapeli Zdravstvenog centra u ovom gradu. Na ovakav potez ona se odlučila pošto joj je radnik kapele tražio novac kako bi porodicama preminulih ubuduće preporučivao njeno preduzeće, a o konkurenciji govorio sve najgore.

- Posle smrti mog oca, koji je preminuo u petrovačkoj bolnici, otišla sam u kapelu da ugovorim sve što je potrebno za njegovo opremanje i pripremu za ukop. Tada mi je radnik ove kapele, Slaviša Milovanović, zatražio 1.000 dinara kako bi u moju radnju usmeravao porodice preminulih, radi kupovine pogrebne opreme - tvrdi Slavica. Pošto nije pristala na ovakav predlog, on joj se sada sveti tako što blati njenu radnju i porodice pokojnika odvraća od nje. Ona navodi da je od mnogih ljudi čula da Milovanović, umesto 1.200 dinara koliko je predviđeno po cenovniku, za opremanje pokojnika od porodica uzima od 50 do 100 evra. Takođe, prema njenim rečima, neke od porodica žalile su se da sa pokojnika nestaje i sav zlatni nakit.

- Ovaj slučaj prijavila sam SUP-u Petrovac, ali mi je rečeno da nema osnova za krivično gonjenje - istakla je Slavica. Ona navodi da je sin jedne pokojnice, sa koje je skinuto zlato, ovu krađu prijavio policiji, od koje je dobio odgovor da je nakit pohranjen kod direktora Centra, iako bi on morao da bude kod medicinske sestre, a onda predat porodici. Međutim, jedan od članova porodice preminulog nije želeo da se pomiri sa ovakvom pasivnošću policije, pa je sam uzeo sve u svoje ruke: snimio je novčanice, pre nego ih preda radniku kapele, pa je onda o svom planu obavestio policiju, stavljajući je pred svršen čin.

Prilikom primopredaje novca, policija ja upala u kapelu i, zatekavši Milovanovića na delu, protiv njega je podnela krivičnu prijavu.
- Nije mi poznato šta je posle toga policija preduzela, ali Milovanović je i dalje na svom radnom mestu. Ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da sadašnji direktor Zdravstvenog centra, Zorica Stojiljković-Stolica, nije želela da reaguje na moju prijavu, baš kao i njena prethodnica - tvrdi Slavica.

Na ovakvo ponašanje Milovanovića, prema Slavičinim navodima, direktoru ZC žalila se i čistačica kapele Jelena Tanasković, koja je navela da on uzima jednu ili dve hiljade dinara od vlasnice preduzeća za pogrebne usluge "DIN", svaki put kada porodicu pokojnika usmeri kod nje. Međutim, direktor centra je na ove dojave reagovao tako što je čistačici uručio pisano upozorenje pred otkaz, kao opomenu za nepoštovanje pretpostavljenog, odnosno Slaviše Milovanovića.

- Reč je o privatnom ratu između dva pogrebna preduzeća, jer je vlasnica DIN-a bivša, a Slavica Bečanović sadašnja supruga vlasnika preduzeća "Šole". Nije tačno da tolerišem nezakonitosti u radu svojih radnika, jer je Milovanović suspendovan s posla na tri meseca pošto ga je policija uhvatila na delu a, ako bude osuđen, dobiće otkaz. Uvek reagujem na prijave, ali do sada nijedna od navodno oštećenih porodica nije htela da dođe i ponudi konkretne dokaze.

Protiv Slavice smo podneli prijavu SUP-u za uznemiravanje jer dolazi kad hoće u kapelu i preti, a ne nudi nijedan dokaz za svoje optužbe. Što se tiče čistačice Tanasković, sumnjam da je ona povezana sa Slavicom i otud sve te priče koje plasiraju u javnost - izjavila je Zorica Stojiljković-Stolica, direktor ZC u Petrovcu. Ona navodi da je u kapeli na vidno mesto istakla cenovnik usluga, kako bi sprečila zloupotrebe prilikom njihove naplate.

D. Novković


vesti po rubrikama

^Srbija

Trgovina pokojnicima
Evri greju grad
Danak bombardovanju
Borani piju najzdraviju vodu
Sablje sa megdana i divina
Tužan kraj giganta
   
 


     


FastCounter by LinkExchange