GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 20. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Crtani junaci

 

Hi-men

U jednoj dalekoj galaksiji postoji zemlja Eternija, u kojoj nema granica između mita, magije i nauke. I u toj zemlji živi mladi i naizgled bezbrižni princ Adam, sin kralja Randora i kraljice Marlene. On voli zabavu, ništa ne shvata ozbiljno i često upada u nevolje. Vreme provodi sa svojom drugaricom Tilom, mačkom Grindžerom i dvorskim čarobnjakom Orkom. I roditelji, ali i mnogi drugi prekorevaju ga zbog toga. Žele da se ponaša odgovornije i ozbiljnije. Ipak, oni ne znaju sve o njemu. Oni ne znaju da je sve to svojevrsna maska i da on nosi breme spasioca svog sveta. Da je Adam, u stvari, najmoćniji čovek u kosmosu - HI-MEN.

Rimejk

Crtać o Hi-menu nastao 2002. i, u stvari, je samo moderna verzija istoimenog crtanog filma koji je tokom osamdesetih bio najpopularniji crtani na malim ekranima. Crtež je drugačiji nego ranije, a priča se bazira na ranim danima Hi-mena, danima kada on tek uči da koristi svoje moći.

Ni on nije znao svoju sudbinu sve do proslave šesnaestog rođendana. Tada ga je sa zabave odvukao glas Čarobnice, zaštitnice zamka Sive lobanje (Zamka Grejskal). Čarobnica mu je ispričala priču:
- Davno, kada je kralj Randor bio kapetan, uspeo je da pobedi zlog vojskovođu Kendora i pošalje ga u drugu dimenziju. Starešine su predvidele da će se, kada bude potrebe za tim, pojaviti heroj koji će činiti dobro i štititi Eterniju. Ali nismo znali da će se to dogoditi tako brzo. Kendor se vratio i taj heroj nam je potreban. A taj heroj si ti.

To je bilo nešto što mladi Adam nije očekivao. Niti je želeo toliki teret i ponudu da postane branilac sveta. Ipak, kada se vratio na dvor zatekao je ruševine i svi ljudi koje je voleo bili su povređeni ili u opasnosti. Kendor, sada pod imenom Skeletor, i sa još većim moćima, došao je na Eterniju spreman da preuzme moć iz zamka Sive lobanje i osvoji ceo svemir.

Adam se vratio do Grejskala ovoga puta spreman da preuzme svoju sudbinu. Čarobnica mu daje mač koji u sebi nosi veliku moć. Kada izgovori rečenicu: "Sive lobanje silom, ja imam moć!" Adam se pretvara u Hi-mena, najmoćnijeg čoveka u svemiru, a njegov mačak Krindžer u Betlketa. I on počinje svoju borbu za pravdu u kojoj mu je najveći neprijatelj upravo Skeletor. Ali, ima tu još mnogo zlikovaca, poput Ivl-Lin, Hordaka, Raptora... I Adam/Hi-men mora da se bori protiv svih njih, uvek čuvajući svoje pravo lice, i pazeći da nikad ne zloupotrebi svoju snagu.


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Hi-men
Strava pucačina
Šta je to... gravitacija
Zanimljivosti
Dečje vesti: Stari voz
 


     


FastCounter by LinkExchange