GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Popularna novosadska plaža Štrand ovog vikenda zatvara kapije

Sezona nikad gora

NOVI SAD - Najpoznatija novosadska plaža, Štrand, zatvoriće danas svoje kapije i time okončati rad u ovoj godini. Minula sezona, kažu u Gradskom zelenilu, ostaće zapamćena kao veoma loša po poseti, a glavni razlog je izrazito loše vreme tokom leta.

-Od otvaranja kupališta 15. maja do početka oktobra imali smo tačno 57 kišnih dana, što je nezapamćeno. Imali smo čak 12 dana u "špicu" sezone u junu, julu i avgustu, kada ni jedna dnevna karta nije bila prodata-kaže rukovodilac službe marketinga u Gradskom zelenilu Dragan Božić.

Loša poseta će se naravno odraziti i na finansijsko poslovanje plaže ove godine, ali se u "Gradskom zelenilu" nadaju da ipak neće biti gubitaka. Procenjuje se da postoje realni izgledi da prihodi od prodaje ulaznica, izdavanja kabina i zakupa poslovnog prostora na kraju ipak pokriju rashode.

-Lane je prodato oko 50.000 ulaznica više nego ove godine, a zabeležen je gubitak od oko šest miliona dinara. Ove godine, međutim, imali smo skuplje ulaznice i veće zakupe, pa zato, ipak, ne očekujemo gubitak, a o zaradi, naravno, nema ni govora. Utešno je jedino to što ove godine na samom kupalištu nismo imali slučajeve utapanja, što se godinama unazad, nažalost, dešavalo - navodi Božić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Sezona nikad gora
Građanima na noge
Velike gužve na pedijatriji
   
 


     


FastCounter by LinkExchange