GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 14. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radiši Milojeviću iz Nemačke priselo letovanje u Crnoj Gori

Nekome se auto dopao

Mesec i po dana Radiša bezuspešno pokušava da vrati nezakonito oduzet automobil, ali će se, po svemu sudeći, u Nemačku vratiti - autobusom

UŽICE - Policija i sud u Tivtu oduzeli su 28. avgusta Radiši Milojeviću iz grada Nordholca kod Hamburga u Nemačkoj automobil "ford probe" i od tada Radiša bezuspešno pokušava da dođe do svojih kola plaćenih u Nemačkoj 52.000 maraka pre deset godina. Nije mu jasno zašto je zakonska procedura tako duga, a najviše ga brine nezvanično saznanje da se njegov "ford" najverovatnije "dopao nekom u Crnoj Gori" i da se zbog toga odugovlači sa vraćanjem.

- Smatram da neko u trouglu sud - policija - tužilaštvo u Crnoj Gori nezakonito drži moja kola, i kad se vratim u Nemačku, preduzeću mere preko nemačke države da mi konačno vrate vozilo, a obavestiću i nemačku štampu šta se dešava u ovoj državi - kaže ogorčeni Milojević.

Sudija na odmoru

Sudija koji je dao nalog da se vozilo oduzme, otišao je na godišnji odmor, njegov povratak sa odmora Radiša je čekao ravno 21 dan. A kada se sudija vratio, Radiši je saopštio jedino da su sudski spisi oko udesa u Tivtu prebačeni na više tužilaštvo u Podgorici.

On je, priča, u Crnu Goru na letovanje svojim vozilom stigao krajem avgusta, sa sestričinom Jelenom Karganović i njenim verenikom Dejanom Krdžićem iz Užica.
- Sestričina i verenik izašli su mojim "fordom" uveče u grad, nekoliko sati kasnije, blizu Tivta, desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao i Krdžić, koji je bio za volanom "forda". Tog jutra, rešenjem istražnog sudije suda u Kotoru automobil na kome nije bilo gotovo nikavih oštećenja oduzet mi je zbog sprovođenja istražnih radnji. Dao sam izjavu zašto sam bez ovlašćenja dao Krdžiću vozilu, i istog dana ovlašćeni veštaci obavili su svoj deo posla, izveštačili oba vozila i ja sam se nadao da će mi vozilo biti vraćeno. Kasnije sam razgovarao i sa veštakom koji mi je saopštio da Krdžić koji je upravljao fordom nije kriv za udes, već vozač drugog vozila koji je preticao na nedozvoljenom mestu i koji je, nažalost, u udesu i poginuo - priča Milojević.

U međuvremenu, Radiša je uzeo advokata, advokat je razgovarao sa istražnim sudijom koji mu je saopštio da u vezi udesa nema ništa sporno, već da je Radiša dobio prijavu zbog - carinskog prekršaja.
- Dvanaest dana posle udesa išao sam u Carinarnicu u Kotoru, dao sam izjavu da sam sam dovezao kola, da su ona moje vlasništvo i na kraju mi je rečeno da će mi auto vratiti, jer nema carinskog prekršaja. To su i učinili, vraćena su mi kola, ali su mi samo dva i po sata kasnije, novim rešenjem istražnog sudije, ponovo oduzeta - nastavlja Milojević, pokazujući hrpu dokumentacije koja potvrđuje njegovu priču.

- Obavio sam stotine razgovora. Pričao sam sa veštakom, i on se čudi zašto mi ne vraćaju kola. Dejanu Krdžiću koji je upravljao kolima u momentu nesreće posle nekoliko dana vratili su dokumenta i on se bez problema vratio u Srbiju, ali meni kola ne daju. U međuvremenu, auto je, pošto stoji na otvorenom, prolaznom parkingu, oštećen, očešan sa obe strane, ali, za to nikoga u SUP-u nije briga. Jedino mi je jedan od službenika policije u Tivtu nezvanično rekao - verovatno su se tvoja kola nekome dopala, pa ti ih zato i ne vraćaju - kaže Milojević, koji će za koji dan nazad u Nemačku - autobusom.

Z. Š.


vesti po rubrikama

^Srbija

Nekome se auto dopao
Maligani pišu otkaz
Od Živankovog kotla do erotskih semenki
Smetlište postaje šetalište
I "Bubamara" tesna za grad
Kostić lovi lažne potpise
"Metalprometu" zavrnuli slavine
   
 


     


FastCounter by LinkExchange