GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sud "neumoljivo" amnestira Marka

POŽAREVAC - U Opštinskom sudu u Požarevcu juče je održan glavni pretres u procesu protiv šestorice prijatelja Marka Miloševića zbog prinude koju su 7. marta 2000. godine počinili nad Zoranom Milovanovićem. Zajedno sa Miloševićem, u ranijem sudskom procesu, na šest meseci osuđeni su Bojan Tadić, Milan Lazić, Zoran Ivanović Roleks, Aleksandar Ašanin i njegov brat Vladislav, koji je u bekstvu u Španiji, dok je Milan Bajić osuđen na sedam meseci jer je Milovanoviću naneo lake povrede udarivši ga pištoljem u glavu.

Advokati osuđenih podneli su na ove presude žalbu Okružnom sudu u Požarevcu, posle čega je Opštinskom sudu naložen novi postupak, jer je u Okružnom došlo do preglasavanja. Naime, za potvrdu presuda glasala je samo sudija Danica Miljević, a za njihovo poništenje sudije Dragana Hadži Pešić i Milica Milosavljević, tadašnji predsednik Okružnog suda.

Optuženi su juče izjavili da ostaju pri ranije datim iskazima i da će se ubuduće braniti ćutanjem zbog "pritiska koji se na njih vrši". Pošto oštećeni nije teretio Miloševića već ga je opisao kao zaštitnika od napada ostale šestorice, Vojinović je zatražio odlaganje kako bi mogao "da precizira optužnicu, s obzirom na nove izjave oštećenog". Po svoj prilici, on namerava da iz aktuelne optužnice izostavi Marka Miloševića.

U službenoj belešci Okružnog tužilaštva od 18. jula, do koje je Glas uspeo da dođe, zabeleženo je da Milovanović kao glavnog organizatora otmice navodi Zorana Ivanovića Roleksa, a ne Marka Miloševića: "Mislim da je ovu otmicu organizovao Zoran Ivanović, koji me je i zvao telefonom da se nađem sa ostalim optuženima, a ne Marko. Hteli su da mu se dodvore". Ovaj slučaj izazvao je nemir i ogorčenje u javnosti, ali pravosuđe je ostalo "neumoljivo" u nastojanju da amnestira Marka Miloševića čak i za ovo jedino delo za koje je u Srbiji bio terećen.

D. Novković


vesti po rubrikama

^tema

Slaba vajda za većinu
Milosavljević: Radovanović mora u penziju
Sud "neumoljivo" amnestira Marka
 
 


     


FastCounter by LinkExchange