GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milosavljević: Radovanović mora u penziju

NOVI SAD - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da svi zaposleni u zdravstvu, koji ispunjavaju uslove za penziju, po slovu zakona, u penziju moraju otići, što važi i za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Ninoslava Radovanovića.

"Uz sve uvažavanje profesora Radovanovića, koji jeste veliki hirurg i koji je operisao 20.000 ljudi u ovoj zemlji, što ne treba zaboravljati, pravilo je pravilo", rekao je Milosavljević za novosadski Dnevnik, prenosi Beta. On je ocenio da "elementarni moral" nalaže da se ne ostaje duže u zdravstvenim ustanovama dok je na birou više od 1.000 nezaposlenih lekara.

"Ostajem pri tome, bez obzira na to o kome je reč", kazao je Milosavljević i dodao da će se zalagati za penzionisanje svih koji za to ispunjavaju uslove.

Radovanović je u maju ove godine navršio 65 godina života, čime su se stekli uslovi za njegovo penzionisanje.
Pacijenti Instituta u Sremskoj Kamenici nedavno su optužili Radovanovića i njegove saradnike da su učestvovali u korupciji, tako što su primali novac na ruke, kako bi pojedine pacijente operisali "preko reda".

Izvršno veće Vojvodine posle tih optužbi je zatražilo od nadležnih organa da sprovede istragu o navodima pacijenata, Ministarstvo zdravlja uputilo je komisiju koja ispituje rad Instituta, a policija je pokrenula istragu. Izvršno veće, kao osnivač Instituta, odustalo je i od dopune statuta te ustanove, koja bi omogućila Radovanoviću da produži mandat direktora.

Katedra za kardiohirurgiju Medicinskog fakulteta nedavno je donela odluku o penzionisanju Radovanovića, koji je imao status redovnog profesora na Novosadskom univerzitetu, iako, prema tvrdnjama kolega lekara, nikada nije održao nijedno predavanje niti je održa ispit studentima.

Radovanović je sve optužbe na svoj račun u više navrata odbacio, ocenjujući da se radi o napadu na Institut i pokušaju degradiranja te ustanove. Kao "organizatora hajke" Radovanović je označio vojvođanskog sekretara za zdravstvo Miloša Lučića.


vesti po rubrikama

^tema

Slaba vajda za većinu
Milosavljević: Radovanović mora u penziju
Sud "neumoljivo" amnestira Marka
 
 


     


FastCounter by LinkExchange