GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Slavni italijanski tenor u novembru u Beogradskoj areni

Bočeli otvara vrata Srbije

Andrea Bočeli, slavni italijanski tenor, uskoro će prvi put gostovati u Beogradu i to 15. novembra u 20.30 časova na sceni Beogradske arene. Kako je juče u Skupštini grada saopštio Ljubiša Kovačević, prvi čovek kompanije BIDC (Balkan International distribution Council), koja je organizator koncerta, Bočelija će, pored soprana Anamarije del Oste, pratiti Beogradska filharmonija, pod upravom Marčela Rote.

Karte i do 26.000 dinara!

Cene ulaznica biće od dve do 26.000 dinara i moći će da se kupe na blagajnama Beogradske arene od 17. oktobra. Zahvaljujući kol centru, pozivom na broj 21 30 300 ulaznice će moći da se rezervišu već od 10. oktobra i dostave na kućnu adresu (ova usluga košta 150 dinara). Najjeftinija sedišta se nalaze na tribinama, sedište u parteru koštaće i do 13.000 dinara, a jedno mesto u loži koja ima pet sedišta košta 26.000 dinara.

Na programu će biti čuvene arije i dueti iz Pučinijevih, Verdijevih, Gunoovih opera, ali i nezaboravne numere kao što su "O sole mio" i "Povratak u Sorento".

- Zadovoljstvo nam je da Beograd bude domaćin najvećem svetskom tenoru, sa kojim sam inače dugogodišnji prijatelj - rekao je Kovačević, ističući kako je za realizaciju koncerta angažovan izuzetan tim profesionalaca iz naše zemlje i iz Italije.

Dejan Masliković, savetnik ministra za kulturu, izjavio je kako ovaj koncert neće samo upotpuniti kalendar kulturnih dešavanja kod nas, već će "otvoriti vrata Srbije za nove slične spektakle".

Pokrovitelji koncerta biće Republičko ministarstvo kulture i Skupština grada Beograda. Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, zadovoljno je komentarisao da će novembar biti uzbudljiv mesec na našoj muzičkoj sceni jer će filharmonija, osim sa Bočelijem, krajem novembra nastupati i sa dirigentom Zubinom Mehtom.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Bočeli otvara vrata Srbije
Oster, Dilan, Borstin, Vesna Goldsvorti...
Valcer kao odgovor na tango
 


     


FastCounter by LinkExchange