GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktor Poreske uprave optužio vlasnika Glasa i Kurira

Rodić: Sve sam radio po zakonu

Ilić je izneo niz neistina i optužio me, u starom komunističko- boljševičkom stilu, da nekoga treba okaljati, pa neka se pere kako zna - kaže Rodić

BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Vladimir Ilić optužio je juče vlasnika listova Glas javnosti i Kurir Radisava Rodića da je pokušao "do sada najveću prevaru s porezom na dodatnu vrednost i veliku pljačku, pa je, kada su poreznici to sprečili, preko tih novina počeo objavljivati feljtone protiv njih". Ilić je rekao "da razne Rodićeve firme duguju 530 miliona dinara poreza, od čega je 414 miliona na osnovu PDV-a, ili skoro polovinu ukupne svote od 880 miliona koju preduzeća u Srbiji duguju za PDV".

Kako je objasnio Ilić, a preneo Fonet, "Rodić je razvio sistem seljenja kapitala iz jedne u drugu svoju firmu", a kao najnoviji primer Ilić je naveo podatak da je ovih dana jedno preduzeće prodao preduzeću svog sina i, umesto duga po osnovu PDV-a, iskazao potraživanje tog poreza od države u vrednosti od 414 miliona dinara. Ilić je istakao da su, po njegovom nalogu, kontrole izvršene u svim medijskim kućama i da je jedini problem bio s Rodićevim sistemom, jer je "bilo opstrukcije, a na neka dokumenta se čekalo mesecima".

Ilić precizno da odgovori

- Pozivam gospodina Ilića, kao poreskog eksperta, da radi objektivnog informisanja javnosti objasni koji propis sam svojim ponašanjem i činjenjem prekršio. Ilić bi trebalo da saopšti i da li je američki ulagač "Ronako sistems" povredio zakon - istakao je Rodić.

Radisav Rodić, pokretač Glasa javnosti i Kurira, istakao je da je direktor Poreske uprave Srbije Vladimir Ilić održao konferenciju za štampu u zgradi Vlade Srbije "o Radisavu Rodiću i njegovom poslovanju", a o tome nije obavestio redakcije Kurira i Glasa javnosti. "Da su redakcije obaveštene, došao bih i ja - da Ilić i ja sučelimo argumente pred novinarima", dodao je Rodić.

- Prema indirektnom saznanju, gospodin Ilić je izneo niz neistina i optužio me, u starom komunističko-boljševičkom stilu, da nekoga treba okaljati, pa neka se pere kako zna. Podsećam javnost da je Dinkićeva tortura preko Poreske uprave Srbije i Vladimira Ilića počela 17. februara, sutradan po objavljivanju prvog nastavka feljtona "Demokratska pljačka Srbije". U kontroli dugoj 235 dana učestvovalo je na terenu 79 inspektora kontrole, pobrojanih po datumima, u feljtonu koji ovih dana izlazi u Glasu javnosti - rekao je Rodić.

Vladimir Ilić je, istakao je Rodić, produžena ruka Mlađana Dinkića u fabrikovanju neistina, tako da je, svesno ili ne poznajući materiju, izrekao niz neistina na koje mogu da reagujem tek kada budem iz medija saznao tačno šta je sve Ilić rekao - objasnio je Rodić.

Za sada mogu samo da kažem da je Poreska uprava uspešno sprovela Dinkićev nalog da se uništi firma "Ronako" u Opovu, "Glas" d. o. o. iz Beograda i "Kurir info" iz Beograda, i to fingiranim rešenjima o kojima smo već pisali, naglasio je Rodić.

- Strani ulagači kapitala su, posle pisanog obraćanja Vojislavu Koštunici, zahtevali hitno povlačenje kapitala iz ovih firmi, što je pravni zastupnik stranih ulagača odmah učinio. Rezime Dinkićevog progona je uništavanje firmi koje su držale medijske kuće Glas, Kurir i štampariju, ali su strani ulagači kapitala formirali novo pravno lice u vlasništvu američke firme "Ronako sistems inc" i u njega uložili svoj kapital koji su podržali opstanak Glasa javnosti, Kurira i štamparije. Ova transakcija urađena je strogo po važećim zakonskim propisima, a tako je obračunat i PDV. Sve posledice, proistekle iz tih transakcija, proizvod su Dinkićeve torture preko Poreske uprave Srbije, na čelu sa Ilićem, te je izlišna svaka optužba na moj račun - objasnio je Rodić.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Rodić: Sve sam radio po zakonu
"Zastava 10" od 7.990 do 12.550 evra
 


     


FastCounter by LinkExchange