GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle vesti o nameštanju funkcija bratu, ministra Ilića ponovo optužuju

Velja zaposlio pola familije

Bratanac u Pošti, šurak u Domu kulture, snajka u turističkoj organizaciji Čačka...

BEOGRAD - Pored toga što je svom rođenom bratu Vojislavu Iliću namestio posao predsednika Skupštine opštine Čačak i člana Upravnog odbora PTT, srpski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić pozapošljavao je pola svoje familije, saznaje Glas.

Rodbina se skrasila u čačanskom PTT-u i tamošnjoj Poštanskoj štedionici, Domu kulture, Turističkoj organizaciji...
- Radno mesto bratancu Aleksandru Iliću pronašao je u Pošti, a pre toga je radio u Telekomu. U istu firmu je ubacio i još jednog rođaka. Zatim, šuraka, iako nema završene škole postavio je na mesto direktora Doma kulture u Čačku. Žena Vojislava Ilića je, takođe, bila u penziji, a sada je u turističkoj organizaciji. Inače, pre ovoga je radila kao trgovac u piljarai. I ovo je samo delić, jer Ilići vešto sve kriju - rekao je dobrobavešteni izvor Glasa iz Čačka.

Prema njegovim rečima, ministar Ilić je bio velikodušan prema svojim saradnicima i prijateljima.
- Ocu njegove sekretarice iz ministarstva dao je na korišćenje službeni auto, jer je pre toga slupao svoj. Uradio je čak i asfaltni put u selu Trnava odakle je ta sekretarica. A razlog je jednostavan - Velja je sa njom u veoma prisnim odnosima - naglasio je naš sagovornik.

Pored toga, u blizini Poštanske štedionice gde mu radi bratanac Aleksandar, prvi čovek za kapitalne investicije u Srbiji, saznaje Glas, gradi banku.
- Velimir Ilić je još pre nekoliko godina, dok su nemačke marke bile aktuelne, u centru Čačka, preko puta Poštanske štedionice, kupio kuću za 2. 500 maraka, a sada se ta kuća od 300 kvadrata prepravlja i pravi banka. Po svemu sudeći, tu će biti grčka banka. Tačnije, ministar će dobro zaraditi - kaže izvor Glasa.

Glas je dobio i dodatne informacije o penziji Vojislava Ilića. On je, prema nekim nezvaničnim informacijama, invalidsku penziju dobio zahvaljujući psihijatrijskoj dijagnozi, pa je ona potom zamrznuta da bi mogao da bude postavljen na mesto direktora Osnovne škole "Sveti Sava" u Atenici. Postoji sumnja i da je u to umešan jedan poznati psihijatar koji je u to vreme bio uključen u rad komisije za davanje saglasnosti za invalidske penzije u Fondu PIO.

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, pak, tvrde da Vojislav Ilić nije ni ostvario invalidsku penziju, ali je takav zahtev uputio Fondu PIO, gde je 2003. godine odbijen. Iako je do veštačenja stigao sa papirima koji potvrđuju internističke probleme, komisija ga je ipak odbila. Izvor Glasa kaže da Vojislav Ilić nema ni završen fakultet, nego je završio višu školu u Rijeci, posle čega je predavao u školi za KV radnike "Branko Milošević", a sumnja se i da je Velimir Ilić falsifikovao diplomu Tehnološkog fakulteta.

- Verovatno ni sam Ilić ne zna kod kog profesora je i sa kojom temom diplomirao, a građani Čačka, čija deca imaju legalno stečenu diplomu, rado bi voleli da se to proveri i sazna da li postoje ljudi koji se sećaju Ilića sa treće ili četvrte godine Tehnološkog fakulteta - ističe on i podseća da je profesor koji je Velji dao magistarsku titulu predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Velja zaposlio pola familije
Selice iz Rusije stižu u Crnu Goru
Vratiti imovinu zadužbina
Najugroženiji slepi i slabovidi studenti
Defektološki fakultet promenio ime
Veroučitelje obučava Bogoslovski fakultet
 


     


FastCounter by LinkExchange