GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 5. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vlasnik kompanije "Vektra" kupio "lir džet" vredan 12 miliona dolara

Crna Gora dobija prvi avio-taksi

PODGORICA - Vlasnik kompanije "Vektra" Dragan Brković kupio je biznis avion tipa "lir džet 60", koji je u ponedeljak uveče sleteo na podgorički aerodrom. Brkovićeva letelica, vredna 12 miliona američkih dolara, ima sedam sedišta i važi za jedan od najmodernijih i najluksuznijih aviona biznis klase. Izvršni direktor novoformirane aviokompanije "Vektra aviejšn" Bojan Brković, Draganov sin, kazao je da će avion u početku biti korišćen za potrebe kompanije "Vektra", a kasnije će se, kako je rekao, najverovatnije koristiti u komercijalne svrhe. On je kazao da je "lir džet" kupljen kreditom Evropske investicione banke.

Dragan Brković je najavio da će uskoro unajmiti još jedan "lir džet" i da će "Vektra aviejšn" početkom sledeće godine otvoriti i prvi avio-taksi u Crnoj Gori. Kompanija planira i izgradnju modernog hangara u Golubovcima za svoje letelice. Posadu novog vazduhoplova čine iskusni piloti, bivši direktor letačke operative "Montenegro erlajnza" Branislav Stojanović i kopilot Radomir Janjušević.

Kombinat aluminijuma "Podgorica", o kojoj je prošle sedmice raspravljala Skupština Crne Gore, dužan je "Vektri" 50 miliona dolara. Sednica Skupštine završena je pre glasanja o predloženoj rezoluciji o KAP-u, kojom se predviđa obustava privatizacije. Crnogorska opozicija optuživala je Brkovića da je 15 godina "zavarivao auspuhe u privatnoj automehaničarskoj radnji, a da danas ima najjaču firmu u Crnoj Gori, koja ništa ne proizvodi".

V. K.


vesti po rubrikama

^vesti

Crna Gora dobija prvi avio-taksi
Pozovi 0800 za džabe informaciju
Laureati Amerikanci i Nemac
Klađenje na indeks korupcije u SCG
Računi sa potpisom Mis Pigi i Garfilda
Jabuka rodila dva puta za godinu dana
   


     


FastCounter by LinkExchange