GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 3. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bodibilding


Prilagodite trening program sopstvenom telu

Upoznajte sebe

Tema većine razgovora u teretani svodi se na to koji je trening sistem najbolji. Jedni veruju da je tri dana nedeljno dovoljno, drugi su za vežbanje jedne grupe mišića dnevno, treći imaju komplikovane podele, četvrti koriste instinktivni trening... I svi se oni kunu da su napredovali baš s tim sistemom. Ali kada vi pokušate napretka nema. Da li lažu, koriste anabolike ili je u pitanju nešto treće? Verovatno nešto treće. A razlog je jednostavan. Telo svakog od nas je prilično različito i drugačije reaguje na trening.

Šampion Roni Koleman, na primer, celog života na treninzima koristi opšte vežbe, velike težine i mali broj ponavljanja. I tvrdi da na taj način uspeva i da izreže mišiće, a ne samo da ih napumpa. Kevin Levron, s druge strane, ima drugu teoriju: on svoju masu postiže manjim težinama i velikim brojem ponavljanja, što je prilično neuobičajeno. Međutim, svačije telo ima svoje karakteristike, a trening programi koje nalazite po raznim časopisima, ako radite kako bi trebalo, ne bi smeli da budu "sveto pismo". Oni su tu samo da vam pomognu da ne lutate od jednog do drugog i da shvatite koji trening vam odgovara. Upoznajte svoje telo i trening prilagodite sami sebi.

To možete učiniti i na drugi način, a ne samo različitim brojem ponavljanja. Ukoliko vam neki deo tela zaostaje možete tu grupu da radite na prvom nedeljnom treningu ili da svaki dan radite, na početku treninga, po jednu vežbu za tu grupu mišića.

A. I.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za ponedeljak
Sve o herpesu
Q 10 za energiju, B 12 za smirenje
Manje sna, više kilograma
Dijeta: Uz malo odricanja do vitke figure
Bodibilding: Upoznajte sebe
Strana tela u grkljanu i dušniku
Pitamo lekara: Zamućenje sočiva - katarakta
 


     


FastCounter by LinkExchange