GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 3. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dijeta


Uz malo odricanja do vitke figure

7 jednostavnih načina da izgubite kilograme

Ako odlučite da se bacite na dijetu, to ne mora da podrazumeva drastične promene. Ne morate da se preselite u teretanu ili da živite na krekerima da bi se rešili nekoliko kilograma viška.

Umesto toga, razmislite malo realnije o tome, o nekim manjim promenama u vašem životnom stilu. Nekad male, jednostavne promene mogu da donesu značajne rezultate. Razmislite o sledećim sugestijama i tome koliko male stvari mogu da znače.

- Uštinite obroke tu i tamo, ali nemojte potpuno da ih zaobilazite. Na primer, kada prelivate salatu ili bareno povrće, dovoljna vam je jedna kašika ulja umesto dve.
- Napravite neke mudre zamene u hrani, odlučite se za nemastan sir umesto onog koji ste jeli do sada.
- Idite stepenicama umesto liftom.

Trikovi za mršavljenje
1. Ukoliko preskočite da kafenu kašičicu (15 kalorija) dodate u jutarnju i popodnevnu kafu svakog dana, za godinu dana nećete uneti 10.000 kalorija, a smršaćete kilogram i po. Koliko god da vam izgleda malo, morate priznati da ni žrtva nije veća.
2. Smanjite kalorijski sadržaj doručka. U pahuljice od žitarica nemojte dodati punomasno mleko, već ono koje ima samo jedan odsto masti. To je oko 50 kalorija manje po šoljici, svakog dana. Jednom kad probate, bićete oduševljeni! Sledeće godine ćete samo uz pomoć tog trika imati bar 2,5 kilograma manje.

3. Parkirajte se što je dalje moguće od posla, tržnog centra ili restorana u koji idete. Samo deset minuta dnevno umerene šetnje sagoreće 40 kalorija što nije mnogo, ali za godinu dana tako možete da skinete i više od dva kilograma.
4. Uzimajte vitamin Ce iz sveže, cele narandže, (60 kalorija) umesto čaše đusa (110 kalorija) svakog dana. Posle 365 dana izgubićete više od dva kilograma.

5. Pređite na vodu umesto što pijete sokove ili, u najgorem slučaju, gazirana pića. Ako to izbegnete, rešićete se osam kilograma godišnje.
6. Dodajte sendviču neki niskokalorični začin kao što su senf ili vinegr sos umesto putera. Ako izostavite kašiku putera (100 kalorija) svakog dana možete lako izgubiti i pet kilograma godišnje.

7. Ako vam se i desi da jedete brzu hranu, opredelite se za manje porcije. Ako naručite mali "Mekdonalds" pomfrit unećete 210 kalorija, umesto 450 ako se dohvatite velikog. Pod uslovom da ga uzimate jednom nedeljno, na kraju godine ćete s tim malim ustupkom imati 3,5 kilograma manje.

Prevela M. Bjelovuk


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za ponedeljak
Sve o herpesu
Q 10 za energiju, B 12 za smirenje
Manje sna, više kilograma
Dijeta: Uz malo odricanja do vitke figure
Bodibilding: Upoznajte sebe
Strana tela u grkljanu i dušniku
Pitamo lekara: Zamućenje sočiva - katarakta
 


     


FastCounter by LinkExchange