GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 3. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meštani Mramora ostali bez obećane pomoći

Čekaju zimu bez krova nad glavom

Odbornici Gradske skupštine su na vanrednoj sednici održanoj još početkom maja odlučili da se meštanima Mramora, naselja u kojem je petnaestak porodica zbog klizišta ostalo bez krova nad glavom, urgentno dodeli 1,5 miliona dinara na ime pomoći. Dodatna sredstva za njihovo zbrinjavanje mogla su se naći i u budžetskoj stavci koja iznosi 20 miliona namenjenih rezervama za slučaj elementarnih nepogoda. Međutim, Mramorčani su dočekali jesen, a verovatno će i zimu dočekati bez krova nad glavom, a planirana sredstva pomoći nisu potrošena, čak nisu ni prebačena sa gradskog računa na račun opštine Palilula.

Opština Palilula, kojoj naselje Mramor pripada, pokušala je da ugroženima pomogne tako što im je organizovala privremeni privatni smeštaj u Niškoj Banji. U međuvremenu su u tom naselju sanirane vodovodna, kanalizaciona i PTT mreža, a obećavano im je da će do trajnog rešenja i sanacije klizišta, za smeštaj onih koji su ostali bez krova nad glavom biti obezbeđene kamp kućice. Međutim, leto je proteklo u znaku praznih obećanja i građani iz Mramora su nedavno organizovali proteste pred Gradskom većnicom.

Odbornici Gradske skupštine koji su pitali zašto opštini Palilula nisu prebačena sredstva od 1,5 miliona, namenjena Mramoru, i zašto će ljudi dočekati zimu bez smeštaja i krova nad glavom, nisu dobili pravi odgovor. Gradonačelnik Smiljko Kostić kaže da nije problem u parama (iako ih Palilula zaista nije i dobila), već u činjenici da "oni koje je zadužio da nađu rešenja" nisu obavili svoj posao. Nije međutim pojasnio - ko nije uradio ono što je trebalo da uradi?

U opštini Palilula tvrde da su za Mramorčane uradili sve što su mogli, ali da su sa gradskog nivoa do sada dobijali "samo moralnu podršku". Kažu da trenutno na opštinskom računu imaju trenutno 6 miliona dinara za tekuće troškove, ali im nije jasno - zašto nisu dobili pare usmerene za Mramor još početkom maja, šta je sa obećanim kamp ili montažnim kućicama za smeštaj i ko je sve na nivou grada bio zadužen da meštani Mramora budu zbrinuti do jeseni i zime?

M.D.


vesti po rubrikama

^Niš

Čekaju zimu bez krova nad glavom
Koliko koštaju gradski funkcioneri
Represija prema štrajkačima
"Milenijum" kreće s projektom "Započni svoju karijeru"
      


FastCounter by LinkExchange