GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 2. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


General Milun Kokanović podnosi krivične prijave

Marović, Davinić i Maraš ipak na sudu

Osim pomenute trojice, advokat generala Kokanovića tužiće i sekretara Ministarstva odbrane Milanu Rakić, šefa vojno-obaveštajnog sektora generala Aleksandra Dimitrijevića i četiri pukovnika

BEOGRAD - Predsednik SCG Svetozar Marović, ministar odbrane Prvoslav Davinić i zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš, ipak će se naći na sudu, zbog krivične prijave koju će sutra protiv njih podneti general-major Milun Kokanović, kome je preksinoć određen jednomesečni pritvor zbog afere "pancir", potvrdio je za Glas Kokanovićev advokat Vladimir Petrović.

Osim pomenute trojice, Petrović će u ime svog klijenta tužiti i sekretara Ministarstva odbrane Milanu Rakić, šefa vojno-obaveštajnog sektora u Ministarstvu odbrane generala Aleksandra Dimitrijevića, pukovnike Milovana Andrića, Boška Ivanića, Branka Đedovića i Dragana Đorđevića.

- Budući da je general Kokanović nezakonito uhapšen i da je obrazloženje za njegovo pritvaranje mogućnost uticaja na svedoke u istrazi, osnovni razlog da tužimo pomenute osobe je taj da neko ne bi pomislio da ćemo pokušati da utičemo na svedoke - objašnjava Petrović.

Marovića tuže, jer je "čovek koji je najodgovorniji u ovoj aferi, koji je sve znao i na kraju potpisao sporni ugovor sa firmom "Proizvodnja Mile Dragić", a Davinića zato što je on direktni naredbodavac.
- Protiv Vukašina Maraša podneli smo krivičnu prijavu jer je neposredno pre zaključivanja spornog ugovora išao u Zrenjanin. On je tamo boravio kako bi se upoznao sa kapacitetima Dragićeve fabrike, što očigledno ukazuje da je morao znati za potpisivanje tog ugovora - kaže Petrović.

Rakićeva će se naći na sudu po dvostrukoj prijavi - zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava. Andrića tuže zato što je "direktni izvršilac naduvavanja cena vojne opreme, a što je činio u svom ličnom kompjuteru", pri čemu mu je pomagao Ivanić. Dimitrijević je, prema rečima Kokanovićevog advokata, odgovoran što nije osujetio čitav posao oko zaključivanja ugovora s Dragićem, iako je bio upoznat s tim okolnostima. Zbog potpisivanja akata o poslu s Miletom Dragićem, dok je Kokanović bio odsutan, Petrović će podneti krivične prijave i protiv Đedovića i Đorđevića.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Intervju: Koštunica naredio moje hapšenje
Marović, Davinić i Maraš ipak na sudu
Hag uvažava srpske garancije
 


     


FastCounter by LinkExchange