GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 1. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trener Partizana razume navijače, ali oni ne razumeju njega

Vermez ne bi da ode

- Vladimiru Vermezoviću stolica je sigurna samo do nedelje i utakmice sa Hajdukom iz Kule
- Kada bih znao da će biti bolje, istog trenutka bih se povukao, ali nemam moć da to predvidim, rekao je Vermezović

Partizan je ispao iz Evrope. Dobro, dešavalo se. Partizan je osramotio navijače i zemlju. Dobro, i to se dešavalo. Partizan je primio pet golova. Dobro, dobro, i to znamo. Izraelska Tikva je dala pet golova na stadionu u Humskoj. E, to nije bilo ni u Tumbino vreme.

Za poraz od Makabija u Kupu UEFA krivi su svi: od uprave, do trenera i igrača. Kako stvari stoje, stradaće samo trener (valjda za početak). Vladimiru Vermezoviću stolica je sigurna samo do nedelje i utakmice sa Hajdukom iz Kule. Posle toga, sve je moguće, a i sam trener zna da to najmanje zavisi od njega.

- U Partizanu se zna ko vodi glavnu reč i šta god da se desi u narednih nekoliko dana - prihvatiću, neću se skrivati - izjavio je prvi strateg šampiona u jučerašnjem razgovoru sa medijima, a na više puta ponovljeno pitanje da li je barem ponudio ostavku, usledio je odgovor: - Posle meča ne, a danas smo razgovarali o tome.

Simon: Dali smo 100 odsto

Crno-bela "jedinica" Simon Vukčević bio je u filozofskom raspoloženju dan posle poraza.
- Najlakše je kritikovati. "U dobru se ne uznosi, u zlu se ne ponizi", kaže naš narod. Iz ovoga treba izvući pouke. Moramo podići glavu gore, zar treba da završim karijeru zbog ovoga? Čist sam pred Bogom, jer sam kao i na svakoj utakmici dao 100 odsto, a verujem i ostali igrači. Ne osećam se prozvanim zbog navijačkih parola. Makabiju je u ovoj utakmici sve išlo od ruke. Mislili smo da je realno da posle 2-0 u Izraelu prođemo dalje - rekao je Vukčević.

Sve se, naravno, "vrtelo" oko te ostavke. Novinari insistirali, Vladimir se opirao.
- Otkako sam trener u Partizanu, moja ostavka je na stolu. Mene su smenjivali posle svakog neuspeha, kojih je, na sreću, bilo malo. Kada bih znao da će biti bolje, istog trenutka bih se povukao, ali nemam moć da to predvidim. Partizan je moja kuća i uvek ću se vraćati u nju - rekao je Vermezović, a na pitanje da li bi stajao na putu navijačima koji su skandirali njegovu ostavku, trener crno-belih je odgovorio:

- Vermez je najmanji problem. Najmanje ja želim da navijači ne dolaze na stadion zbog mene. Moja glava se traži non-stop, još od samog početka. Da sam navijač, verovatno bih i ja vikao "Vermeze, odlazi". Na pitanje šta će mu, ako bude smenjen, ostati u sećanju i šta će sebi zamerati, Vermezović je rekao:
- Sećaću se da sam jedan od retkih koji je "prezimio" u Evropi, osvojio Kup i prvenstvo, a ako odem pre derbija, biće mi žao što nikad nisam pobedio Crvenu zvezdu.

Iako je priznao da bi, da pravila to dozvoljavaju, menjao sedam igrača u toku meča sa Tikvom, strateg crno-belih je branio svoje pulene.
- Igrači su za mene svetinja, njihove greške su moje greške, jer sam ja plaćen da ispravljam propuste. Ovaj rezultat se dešava jednom u 1.000 godina i da se utakmica igra danas, opet bih izveo isti tim, jer je to ono što Partizan trenutno ima. Ne menjam mišljenje o igračima posle jednog poraza. Žao mi je što nismo ušli u Ligu šampiona, imali smo kvalitet. Prošle godine u ovo vreme bili smo heroji, a sada smo tragičari - konstatovao je Vermezović.
I bio u pravu, jer je u četvrtak u Humskoj umesto Tikve pukao Partizan. I to žestoko.

Zoran Mirković: Bili smo smešni

Iskusni Bata Mirković ni posle prospavane noći nije menjao mišljenje.
- Velika katastrofa. Smešno smo delovali i krivci smo samo mi. Gajili smo velike nade i ako je posle Artmedije među igračima bilo velike tuge zbog nesrećnog poraza, onda se posle ove utakmice osećamo sramno. Ne znam hoće li ekipa moći da se izvuče iz ovoga - bio je iskren Mirković.

Zečević: Ne žurimo

Novinarima se obratio i generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, koji je najavio analizu rezultata.
- U klubu smo svesni rezultatskog neuspeha, ali nikad nismo donosili ishitrene odluke. U pauzi koja je pred nama ćemo sesti i sa stručnjacima analizirati rezultate u periodu od kvalifikacija za Ligu šampiona, do meča sa Makabijem. Ne vidim razlog da Vermezović ne vodi ekipu protiv Hajduka u nedelju. Bili bismo neozbiljan klub ako bismo donosili odluke za dva dana - rekao je Zečević.
Generalni sekretar je objasnio da je finansijski gubitak kluba zbog odsustva iz Lige šampiona šest-osam miliona evra, dok neigranje u Ligi UEFA nema ekonomskih već samo sportskih efekata, dodavši da je prošlogodišnje učešće u ovom takmičenju predstavljalo gubitak od 1,5 miliona evra za klub iz Humske.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Vermez ne bi da ode
Slavlje posle 14 godina
Deju kaciga spasla život
Basta i Vukčević kod Okuke
U Olimpijskoj kući održana sedma sednica
Olipijakos na Banjici
 


     


FastCounter by LinkExchange