GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 1. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Aleksandra Drecun odbacila insinuacije da je umešana u korupciju sa vođom kruševačkog klana

Nisam uljez u kabinetu

Apsolutno nemam veze s takvim insinuacijama i i ne želim da moja porodica trpi zbog nagađanja. Mene niko nije optužio niti je javno rekao da sam to ja. Nemam veze s tim. Verujem da je Popović mislio na nekog drugog - kaže Aleksandra Drecun

BEOGRAD - Ko je misteriozna osoba iz kabineta predsednika Srbije koja je umešana u korupciju sa vođom kruševačkog klana Zoranom Jotićem Jotkom? Vladimir Beba Popović ostao je prekjuče namerno nedorečen pred novinarima zadajući im da sami otkriju ko je taj bliski saradnik Borisa Tadića u srodstvu sa sudijom Vrhovnog suda koji je, navodno, urgirao za oslobađajuću presudu Jotkinoj grupi.
Odbio je da odgovori na konkretno pitanje, tvrdeći da svi znaju ko je to.

Tokom jučerašnjeg dana u novinarskim i političkim krugovima licitiralo se imenima, a najčešće se pominjala Aleksandra Drecun, generalni sekretar predsednika Srbije. Zašto?
Javnost je upoznata da petočlanim većem Vrhovnog suda, koje odlučuje o presudi Jotkinoj kriminalnoj grupi, predsedava Milena Inić-Drecun. Novinarima je, između ostalog, poznato da je ona majka Aleksandre Drecun.

Opačić nema veze s Tadićevim kabinetom

Ilija Radulović, advokat Nenada Opačića, vođe veterničke grupe, demantovao je juče da njegov klijent ima bilo kakve veze sa misterioznom osobom iz kabineta predsednika Srbije.
- Nije tačno da je moj klijent pokušao da izdejstvuje oslobađanje Jotkine grupe preko osobe bliske predsedniku Tadiću. To je izmišljotina, jer da može da utiče na nečije oslobađanje, onda bi najpre za sebe tražio takvu pomoć - rekao je Radulović.
On je dodao da nisu tačni napisi u pojedinim medijima da je Opačić bio u istoj ćeliji sa Jotkom jer je on još 28. jula na sopstveni zahtev prebačen u KPD u Sremskoj Mitrovici zbog, kako je rekao, boljeg režima.

Ali, samo na osnovu ovih podataka naša saznanja, takođe nisu ništa više od spekulacija.
Aleksandra Drecun u sinoćnjem razgovoru s novinarom Glasa izjavila je da apsolutno nema veze s takvim insinuacijama i da ne želi da njena porodica trpi zbog nagađanja.

Ona nije želela da zvanično govori za naš list jer je Predsedništvo Srbije juče svim redakcijama poslalo saopštenje na tu temu, ali ipak prenosimo deo razgovora s njom.
- Mene niko nije optužio niti je javno rekao da sam to ja. Nemam veze s tim. Verujem da je Popović mislio na nekog drugog. U kabinetu Predsednika radi oko osamdeset ljudi. Žao mi je što su se novinari osetili prozvanim pa su se odmah poveli očiglednim podacima da je Milena Inić Drecun moja majka. Ona je pošten sudija - rekla je Drecunova.

Pojedini listovi objavili su da je Nenad Opačić, koji je delio ćeliju sa Zoranom Jotićem Jotkom, tražio od osobe koja radi u kabinetu predsednika Srbije da preko svoje rođačke veze u Vrhovnom sudu urgira da Jotka bude oslobođen.
Kabinet predsednika Tadića, kako je juče saopšteno, očekuje da nadležni organi ispitaju svaku spekulaciju koja se pojavljuje u javnosti i da o tome hitno obaveste predsednika.

Saopšteno je da predsednik nije dobio informaciju koja bi ukazivala na neko nezakonito postupanje bilo kog zaposlenog ili postavljenog lica u Generalnom sekretarijatu.
Navodi se i da "uobičajena, redovna procedura podrazumeva da bezbednosne agencije dostavljaju predsedniku Republike redovne izveštaje sa zapažanjima o službenicima njegovog kabineta koja su važna za bezbednost".

V. Nikolić


vesti po rubrikama

^politika

Nisam uljez u kabinetu
Albanske bande krstare Kosmetom
Saslušan Vladan Batić
Nagazio opasne teme
Nismo obećali Mladića do decembra
Srpski policajci uhapšeni na Kosmetu
"Zeleno svetlo" za pregovore EU i SCG
 


     


FastCounter by LinkExchange