GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 1. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatni preduzetnici najavljuju blokadu saobraćaja u gradovima širom Srbije

Katanac za Dinkićeve inspektore

Država nema sluha za privatno preduzetništvo i zatvara oči pred crnim tržištem koje buja i pred nekontrolisanim uvozom robe iz inostranstva

ZAJEČAR - Privatni preduzetnici iz Zaječara, koji teći dan javno protestuju zbog "drskih kontrola" poreskih inspektora i rigoroznih kazni koje su im izrečene, uz rešenja o privremenom zatvaranju 21 radnje, sa jučerašnjeg mitinga u centru uputili su poruku poreskim organima da ubuduće neće dozvoliti inspektorima da uđu u njihove radnje sve dok država ne reši problem crnog tržišta i zaustavi nekontrolisani uvoz robe iz inostranstva. Ovom njihovom zahtevu podršku je pružilo i Opšte udruženje privatnih preduzetnika iz Niša čiji su predstavnici prisustvovali mitingu.

- Došli smo da vam kažemo kako da se borite protiv sistematskog uništavanja privatnog preduzetništva u Srbiji - rekao je Dragoslav Mandić, predsednik niškog udruženja pred oko stotinu okupljenih privatnika. - Svašta smo preživeli, i rat i sankcije, ali ovo što trenutno država radi teško da ćemo preživeti. Država jednostavno nema sluha za privatno preduzetništvo i ne dozvoljava nam da se širimo, uvećavamo i zapošljavamo one bez posla, dok na drugoj strani zatvara oči pred crnim tržištem koje buja i pred nekontrolisanim uvozom robe iz inostranstva. Zato nam jedino ostaje da se svi povežemo u ovoj borbi koja znači naš opstanak.

Mandić je pozvao zaječarske preduzetnike da im se pridruže i na vratima radnji, poput Nišlija, zalepe ambleme koji znače da inspektori ne smeju da uđu u radnje dok se država ne razračuna sa sivom ekonomijom. On je još rekao da će se preduzetnici iz Niša, Leskovca, Prokuplja, Kragujevca i Užica solidarisati sa Zaječarcima i u slučaju da ne bude udovoljeno njihovim zahtevima od sutra organizovati blokade saobraćaja u ovim gradovima od 12 do 14 časova.

Preduzetnici iz Zaječara poslali su pismo Skupštini privatnih preduzetnika u Beogradu u kome traže njihovu pomoć u borbi protiv seletivnih kontrola i kaznenih ekspedicija poreskih inspektora.

- Jurite hohštaplere, a ne sirotinju koja jedva zarađuje za hleb - rekao je Momčilo Radenković ispred zaječarskog udruženja preduzetnika i pozvao privatnike da se i sutra okupe na gradskom trgu.

S. M.


vesti po rubrikama

^društvo

Katanac za Dinkićeve inspektore
Ko to Marku krade struju?!
Istražni organi u Kamenici?
Potpuna obustava nastave
 


     


FastCounter by LinkExchange