GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

   pretplata

Radikali stali u zaštitu osnovnih prava zatvorenika

Više seksa za robijaše

Osuđeniku bi, prema amandmanu Momira Markovića iz SRS-a, trebalo omogućiti češću posetu bračnog druga iz humanih razloga. Radikalima smeta i "zabrana seksa" za osuđenike u samicama

BEOGRAD - Ukoliko bi Vlada Srbije, kao predlagač novina u zakonu o izvršenju sankcija, prihvatila amandmane koje su podneli poslanici SRS-a, u zatvorima bi ubuduće tretman zatvorenika bio daleko humaniji. Jedan od tih predloga glasi da se osuđenicima omogući da jednom u dva meseca borave u posebnim prostorijama sa članom porodice, umesto jednom u tri meseca, kako je vlada predložila.

Osuđeniku bi, prema amandmanu Momira Markovića iz SRS-a, trebalo omogućiti češću posetu bračnog druga isključivo iz humanih razloga. On je takođe naveo da će mnogi "iz bivše vlasti" i iz sada vladajuće koalicije biti "zahvalni" na ovom rešenju kada se jednoga dana nađu iza rešetaka.

- Ja sam tražio da posete u posebnim prostorijama budu bar jednom u dva meseca, jer zamislite Batića, Mihajlovića, Davinića, Dinkića... da ne vide decu tri meseca - "objašnjavao" je Marković, u čemu su ga podržali poslanici SRS-a. Oni su iskoristili priliku i da podsete da je takvo pravo uskraćeno njihovom lideru u zatvoru u Ševeningenu i da bi "bar pravosuđe ..

alt= kompletan tekst...


UBPOK ispituje nabavke uniformi u PTT

BEOGRAD - Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala ušla je juče u prostorije Javnog preduzeća PTT Srbija, saznaje Glas. Razlog je skandalozna nabavka uniformi za poštare ..

alt= kompletan tekst...


Marku poslat telegram upozorenja

POŽAREVAC - Generalni direktor "Elektromorave" u Požarevcu Dragan Živković najavio je za prekjuče potpisivanje ugovora sa lokalnim SPS-om o budućoj dinamici isplate duga za struju ..

alt= kompletan tekst...


Rupe u zakonima omogućile političkim strankama da sakriju finansijsko stanje za 2004.

Na papiru sve gola sirotinja

U Odboru za finansije primećeno je da nešto "debelo ne štima" u pomenutim zakonima koji bi trebalo da pomognu kontroli finansijskog poslovanja političkih stranaka

BEOGRAD - Od ukupno 396 registrovanih političkih stranaka u Srbiji, samo njih pet je podnelo izveštaje ovlašćenog revizora o svojoj imovini i o finansijskom poslovanju tokom 2004. godine. Među pomenutih..

alt= kompletan tekst...


Premijer Srbije se preračunao darivanjem fotelja Sandžaklijama

Koštunica častio DS sa dva poslanika

Vučetić: Zamenici ministara ne mogu biti i poslanici u isto vreme Šutanovac: Čekali smo da imenovanja objave u Službenom glasniku

BEOGRAD - Premijer Srbije Vojislav Koštunica i njegova DSS preskupo će platiti pokušaj da vladu ojačaju glasovima Bajrama Omeragića i Esada Džudževića, koji su za prelet iz poslaničkih ..

alt= kompletan tekst...


Nataša me šutnula

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Srbije Miloljub Albijanić optužuje poslanicu SRS-a Natašu Jovanović da ga je prekjuče u parlamentu šutnula, dok se vraćao na mesto ..

alt= kompletan tekst...     

FastCounter by LinkExchange