GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Šešelja "maltretiraju" u Hagu

HAG - Sudsko veće Haškog tribunala uskoro će doneti odluku o zahtevu Tužilaštva za spajanje postupaka protiv Vojislava Šešelja, Jovice Stanišića, Franka Simatovića i Milana Martića, najavio je juče sudija Karmel Agius na redovnoj statusnoj konferenciji pred ovim Sudom u predmetu po optužnici protiv Šešelja, preneo je Fonet. Povodom izmenjene optužnice protiv Šešelja, sudija Agius je najavio i da će se predsednik SRS-a sledeće sedmice pojaviti pred Tribunalom kako bi se izjasnio o krivici.

Tužilaštvo je ranije najavilo da će na suđenje Šešelju pozvati 65 svedoka i priložiti izjave oko 40 svedoka. "Vidim da Tužilaštvo ne daje listu svedoka, ne zato što se plaši za njihovu bezbednost, već zbog toga što su svedoci lažni. A ja nikada neću prihvatiti nijedan dokument u elektronskom obliku i koji nije na srpskom jeziku", rekao je Šešelj. O uslovima smeštaja u pritvoru Šešelj se ponovo požalio na polensku alergiju.

"Upravnik pritvorske jedinice Timoti Mek Faden nastavlja sistematski da me maltretira. Zabranjuje mi fotokopiranje i traži da pišem poseban zahtev da mi bude odobreno fotokopiranje", rekao je Šešelj. On je istakao da ima novčane probleme u finansiranju priprema svoje odbrane.


vesti po rubrikama

^politika

Tadić krio plan i od Amerikanaca
Stanković ministar vojni samo ako mora
Nema krivičnih prijava protiv Marovića i Davinića
Koštunici će SPS doći glave
SRS najjača u Kuli, skupština bez Čede
Šešelja "maltretiraju" u Hagu
 


     


FastCounter by LinkExchange