GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Nema krivičnih prijava protiv Marovića i Davinića

General se koleba

BEOGRAD - General Milun Kokanović, pomoćnik ministra odbrane u sektoru za materijalne resurse, koji je u aferi "pancir" osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, juče nije podneo krivične prijave protiv predsednika SCG Svetozara Marovića i ministra odbrane u ostavci Prvoslava Davinića, iako su to najavljivali njegovi branioci. Međutim, Kokanovićev advokat Vladimir Petrović kaže da oni od toga još nisu odustali, uz napomenu da ne može više od toga da kaže.

Istražni sudija vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Novica Mihajlović proširio je juče istragu protiv Mileta Dragića, osumnjičenog za davanje mita, zbog neovlašćenog nabavljanja i držanja oružja, saopštio je Okružni sud.

- Donošenjem rešenja o proširivanju istrage protiv mog klijenta sudija Mihajlović izvršio je krivično delo kršenja zakona. Naša krivična prijava protiv njega i zamenika okružnog tužioca Zorana Đošića već je zavedena. Ne očekujemo da će Veće okružnog suda kršiti zakon jer ga čine tri čoveka, a ne pojedinac - kaže za Glas Dragićev advokat Radivoj Paunović.

Novica Mihajlović u izjavi Tanjugu rekao je da još ne razmišlja o ukidanju pritvora Dragiću, što su tražili njegovi advokati, i pukovniku Jovici Vučkoviću, koji je u ovoj aferi osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja. Prema njegovim rečima "to zavisi od mnogo okolnosti, o kojima on ne može da se sada izjasni".

Sud je juče potvrdio i da je čitav predmet dostavljen Visokom savetu pravosuđa, koji treba da odluči o izuzeću zamenika okružnog tužioca Zorana Đošića, okružnog tužioca Milovana Božovića i republičkog tužioca Slobodana Jankovića, a koje je zatražio advokat generala Miluna Kokanovića. Paunović nam je potvrdio da je sednica Vrhovnog saveta pravosuđa zakazana za petak, posle čije odluke će istražni sudija nastaviti rad na ovom predmetu.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Tadić krio plan i od Amerikanaca
Stanković ministar vojni samo ako mora
Nema krivičnih prijava protiv Marovića i Davinića
Koštunici će SPS doći glave
SRS najjača u Kuli, skupština bez Čede
Šešelja "maltretiraju" u Hagu
 


     


FastCounter by LinkExchange