GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vladajuće stranke u Srbiji usaglasile se da bivši načelnik VMA bude kandidat za ministra odbrane SCG

Stanković ministar vojni samo ako mora

Nije prvi put da se Stankoviću namenjuje "vruć krompir". Kad vidite šta je sve radio za državu, jasno je zašto se Koštunica setio njega. On nije voljan da prihvati funkciju, ali znam da je u velikoj moralnoj dilemi. Vlast u Srbiji nema drugog kandidata, a pred tim argumentom prihvatiće i novi teret, kaže Stankovićev prijatelj

BEOGRAD- Čak i ako zvanična Podgorica prihvati general-majora Zorana Stankovića, bivšeg načelnika VMA kao kandidata za ministra odbrane Srbije i Crne Gore, njegov odgovor na ponudu može biti negativan! Stanković je ovo juče izjavio za Glas odmah posle objavljivanja vesti iz Vlade Srbije da je premijer Vojislav Koštunica završio konsultacije unutar vladajuće koalicije, u kojima je postignuta saglasnost oko predloga da on bude kandidat Srbije za mesto ministra odbrane SCG.

Na pitanje Glasa da li to znači da je prihvatio predlog premijera za funkciju u Savetu ministara, on kaže:
- Ne. Dogovorili smo se da premijer obavi sve razgovore u koaliciji i sa predsednikom Svetozarom Marovićem i da tek posle toga ponovo razgovaramo.

Vuk protiv

Vuk Drašković, predsednik SPO-a nije se juče usaglasio sa predlogom premijera Koštunice da Zoran Stanković bude kandidat Srbije za ministra odbrane.
- Drašković je predložio da premijeri Srbije i Crne Gore Koštunica i Milo Đukanović prvo treba da se usaglase oko kriterijuma za izbor kandidata, pa da po tome izaberu pravu osobu - prenela nam je Aleksandra Kojić portparol SPO-a.

Upitan da li će, ukoliko se i crnogorska strana usaglasi sa predlogom Vlade Srbije, lakše "prelomiti", Stanković je odgovorio:
- I ako crnogorska strana bude saglasna, moj odgovor može da bude "ne."

On je dodao da juče nije razgovarao s premijerom i ponovio razloge zašto ne bi prihvatio dužnost ministra.
Izvor Glasa, blizak Stankoviću, koji je želeo da ostane anoniman, navodi da generalu smeta politizacija oko izbora za ministra odbrane i da su pojedine stranke posebno aktivne od kada se on pominje kao kandidat.

- O generalu svašta sad pričaju, a znaju da je čestit čovek. Ovo nije prvi put da se dešava da se njemu namenjuje "vruć krompir". Kad vidite šta je sve radio za državu, svima je jasno zašto se Koštunica setio njega, kao čoveka koji može da se uhvati u koštac s korupcijom u Vojsci. On kaže da nije voljan da prihvati funkciju, ali znam da je u velikoj moralnoj dilemi. Vlast u Srbiji nema drugog kandidata, a pred tim argumentom prihvatiće i novi teret - poverio nam je Stankovićev prijatelj.

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da se DSS nada da će bivši načelnik VMA Zoran Stanković prihvatiti mesto ministra odbrane SCG.
- Novi ministar odbrane biće izabran na osnovu tri principa: borbe protiv korupcije, reforme u VSCG i saradnje sa Haškim sudom. Zoran Stanković ispunjava te kriterijume i nadamo se da će on biti izabran- rekao je Mladenović.

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

Tadić krio plan i od Amerikanaca
Stanković ministar vojni samo ako mora
Nema krivičnih prijava protiv Marovića i Davinića
Koštunici će SPS doći glave
SRS najjača u Kuli, skupština bez Čede
Šešelja "maltretiraju" u Hagu
 


     


FastCounter by LinkExchange