GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tužiočeva žena "nema komentar"

BEOGRAD - Mira Radovanović, supruga uhapšenog zamenika specijalnog tužioca Milana Radovanovića, saslušana je juče kod istražnog sudije zbog sumnje da je pevačici Leli Andrić odala da policija prisluškuje sudiju Vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića, koji je za 500.000 evra trebalo da ukine presudu klanu Zorana Jotića Jotke.

Radovanovićeva se sumnjiči da je od supruga saznala da UBPOK prisluškuje neke sudije VSS i još nekoliko osoba, koje su duže vreme radile na ukidanju presude i pritvora Jotkinoj grupi, a kasnije to ispričala pevačici, daljoj rođaki svog muža, koje je to prenela akterima afere.

Glas saznaje da je tužiočeva supruga tokom dvoipočasovnog saslušanja tvrdila da ne zna ništa o prisluškivanju sudija. Ona je navela da joj suprug ništa nije rekao o akciji UBPOK-a, niti da je to bilo kome prenosila. Posle saslušanja, protiv nje je doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog sumnje da je pomagala u odavanju službene tajne. Radovanovićeva juče nije želela da daje izjave, govoreći: "Nemam nikakav komentar".

Zoran Jotić neće biti saslušan sutra, već tokom sledeće nedelje, pošto je za 29. i 30. septembar u Vrhovnom sudu zakazana sednica povodom žalbi odbrane na presudu. Istražni sudija je poslao poziv za saslušanje i Paraćincu Nenadu Jovanoviću zvanom Mali Bidža, koji se sumnjiči da je bio jedan od aktera finansiranja sudija. Ukoliko se Jovanović ne odazove, za njim će biti raspisana poternica.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Navijači glasno bodrili sadiste
Poginula četiri putnika
Kamion pregazio devojku
Isekao bratanca zbog maltretiranja
Tužiočeva žena "nema komentar"
Ubio ženu, ubeđen da ima ljubavnika
Kinez kolima zgazio devojčicu
 


     


FastCounter by LinkExchange