GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Crnoj Gori se srušio helikopter uhapšenog biznismena Mileta Dragića

Poginula četiri putnika

Nastradali Dejan Kujundžić (29) iz Žabljaka, francuski državljanin Fernand de Vazijer, Amerikanac Majk Vitenberg i pilot Mile Minić (50) iz Beograda. Helikopter se zapleo u kabl dalekovoda i pao u kanjon reke Sušice

ŽABLJAK - Upravnik hotela "Žabljak" Dejan Kujundžić (29), pilot Milan Minić(50) iz Beograda, francuski državljanin Fernand de Vazijer i Amerikanac Majk Vitenberg poginuli su juče, kada se helikopter "gazela" zrenjaninske firme "Mile Dragić" srušio na Durmitoru, potvrdio je sinoć za Glas istražni sudija žabljačkog Osnovnog suda Rajko Šibalić.

Prema njegovim rečima, do nesreće je došlo kada se letilica zakačila za žice dalekovoda. Helikopter, kojim je upravljao Minić, srušio se oko podne u kanjonu reke Sušice, dubokom više od 800 metara, na nepristupačnoj lokaciji između planinskih mesta Mala Crna Gora i Nedajno.

Zbog teških terenskih uslova ekipa za uviđaj crnogorske policije i suda na mesto događaja stigla je tek oko 17 sati. Kabina helikoptera je potpuno smrskana, a poginuli su identifikovani na osnovu pronađenih dokumenata. Danas se očekuje dolazak ekipe Direktorata za civilno vazduhoplovstvo iz Beograda koja bi trebalo da utvrdi okolnosti nesreće.

Istražni sudija je izjavio da su De Vazijer i Vitenberg helikopterom juče ujutru prevezeni sa Svetog Stefana, gde su odseli, do Žabljaka. Naručilac vožnje je biznismen Savo Kujundžić, vlasnik žabljačkog hotela "Jezera", rekao je Šibalić, navodeći da su nastradali strani državljani trebalo da obiđu skijaške staze i druge lokacije za investiranje na Žabljaku.

Portparol kompanije "Proizvodnja Mile Dragić" iz Zrenjanina Drago Radan izjavio je da ovaj let nije bio najavljen. "Jedina osoba koja ima dozvolu da odobri let privatnog helikoptera jeste sam Mile Dragić koji nije bio u mogućnosti da izda takvo odobrenje", rekao je Radan. Kako je objasnio, helikopter nije bio iznajmljen nikome na upotrebu, te je u toku prikupljanje podataka o čemu se zapravo radi, odnosno da li je "bila u pitanju neka privatna varijanta pilota helikoptera, ili je iznajmljen bez odobrenja".

V. Konjević


vesti po rubrikama

^hronika

Navijači glasno bodrili sadiste
Poginula četiri putnika
Kamion pregazio devojku
Isekao bratanca zbog maltretiranja
Tužiočeva žena "nema komentar"
Ubio ženu, ubeđen da ima ljubavnika
Kinez kolima zgazio devojčicu
 


     


FastCounter by LinkExchange