GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 26. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sutra počinje štrajk u EPS-u?

BEOGRAD - Sindikat radnika EPS-a verovatno će danas početi pripreme za štrajk. Sindikalci su najavili da će krenuti u štrajk ako poslovodstvo EPS-a danas, na sednici Upravnog odbora, donese odluku o prodaji preduzeća sporednih delatnosti i objekata društvenog standarda, odnosno hotela i odmarališta. Vlada Srbije naložila je EPS-u da Agenciji za privatizaciju preda 21 firmu neelektroprivrednih delatnosti, odmarališta i hotela u vlasništvu ovog javnog preduzeća.

Privatizacija ovih firmi i objekata jedna je od obaveza koje je vlada preuzela prema MMF-u. Teško je očekivati da UO EPS-a neće poslušati vladu i tako ugroziti produženje finansijskog aranžmana sa ovom međunarodnom institucijom. Ipak, današnja sednica UO biće veoma napeta jer se neki direktori javnih preduzeća EPS-a ne slažu sa namerama vlade. U Sindikatu kažu da će u slučaju pozitivne odluke EPS-a sutra odlučiti o načinu sprovođenja štrajka.

"Ogorčeni smo što vlada i EPS ne poštuju sporazume koje su potpisali sa nama. Obećali su da firme neće prodavati u periodu od dve do četiri godine, kao i hotele i odmarališta, dok se tačno ne utvrdi vlasništvo radnika i države u ovim objektima. Sada niko ne želi da priča sa nama, a sve ide na doboš", kažu u Sindikatu.

V.S.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Dinkićev tim za uništenje firmi
Sutra počinje štrajk u EPS-u?
 


     


FastCounter by LinkExchange