GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 26. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za danas zakazana zaduženja kojih će možda biti u budućnosti

Dinkićev tim za uništenje firmi

U Poreskoj upravi formiran je tim koji fabrikuje nezakonita rešenja za ekonomsko -finansijsko uništenje Radisava Rodića, a sve po nalogu ministra Mlađana Dinkića

BEOGRAD - Izmišljanje poreskih obaveza i fabrikovanje napada na Radisava Rodića, pokretača Glasa javnosti i Kurira, kao da nema kraja - za danas u 8.30 sati zakazana je nova plenidba, ovoga puta u kući njegovog sina Vukadina, u kojoj živi sa porodicom, u Ulici Rada Končara 11.

- U Poreskoj upravi formiran je tim za koordinaciju akcije ekonomsko-finansijskog uništenja Radisava Rodića i firmi gde ima uložen kapital. Po nalogu ministra Dinkića i njegovog štaba za koordinaciju, fabrikuju se rešenja izmišljenog poreskog duga koji se mora platiti iako će sve pasti na sudskim procesima - kaže pokretač Glasa.

Posle kraćeg zatišja, novi napadi na Rodića počeli su prekjuče, kada je mnogobrojna ekipa poreskih izvršitelja, predvođena Biljanom Miličić, načelnikom naplate Poreske uprave Voždovac, upala u porodičnu kuću u 8.30 sati ujutro i zbog navodno neplaćenog poreza na imovinu i oružje zaplenila stvari. U pitanju je 37.531 dinara izmišljenog duga jer su poreznici doneli rešenje o naplati poreza na kuću koja je prodata pre dve godine, kao i na oružje koje je oduzeto poreskom obvezniku, takođe pre dve godine. Najzanimljivije je to što Rodić nije dobio nikakvo rešenje o poreskom zaduženju. U subotnjoj akciji zastrašivanja Rodićeve porodice učestvovalo je oko 20 poreznika, a Glas saznaje da je istovremeno, po ćoškovima ulice i oko kuće bilo angažovano još toliko ljudi.

- Zadužuju me za 27.000 dinara, a ne znam zašto jer sam sve poreske obaveze na vreme izmirio. Navodno je reč o porezu na imovinu. Napadi na mene i moju porodicu počeli su 6. februara, kada je Glas počeo da objavljuje feljton "Velika pljačka Srbije", u kojem se pisalo o nestanku srpskih para pod sumnjivim okolnostima, u aranžmanu ministra Dinkića i njegovih saradnika - naglašava Rodić.

Spisak nalogodavaca i učesnika u progonu

Glas je uspeo preko izvora u Upravi da sazna imena i strukturu Dinkićeve mašinerije. Direktni nalogodavci progona su Vladimir Ilić, glavni inspektor Direkcije poreske policije, Moma Kijanović, pomoćnik direktora Direkcije za naplatu, i Ljubomir Samokresović, pomoćnik direktora Direkcije za kontrolu. Njima je direktno podređena 61 radnika Poreske uprave koji su prinuđeni da direktno učestvuju i svedoci su progona od 6. februara do danas. Oni su osobe koje su prodefilovale i bile u direktnom kontaktu sa Rodićem i stručnim službama, a najmanje još dva puta toliko ljudi bilo je dodatno angažovano u Poreskoj upravi, kaže izvor Glasa.
Iz centrale Direkcije Poreske uprave operativno su angažovani inspektori: Boris Batarilo, glavni inspektor Srbije, Miodrag Vuković, Zoran Gašić, Dragana Obradović, Milojko Jerenić, Milenko Kosanović, Saša Kozić, Rade Kojić, Dejan Erić, Gordana Tokalić, Jovana Čukić. U Poreskoj upravi Palilula direktor je Vladan Rakić, načelnik je Miroslav Prijović i Đuro Drača. Inspektori su Miljana Paunović, Nadežda Cvijović, Miodrag Radević i Svetlana Lajamčić. Izvršitelji su Miodrag Radević i Lazar Sandžaković. Direktori Poreske uprave Stari grad su Mirjana Gardašević, Miško Pavićević je direktor centra, a Željko Orlović načelnik. Inspektori ove opštine Ranislav Đorđević, Dragica Bulatović, Vesna Stojkov, Srđan Bulajić, Vesna Stefanović, Radovan Novković, Ankica Šinka, Mirjana Ribić, Ivana Draganjac i Vera Babić. Izvršitelji su Dragutin Vujinović, Refik Senadović, Vedran Ćerić i Ivan Zimonjić.
Direktori PU u Pančevu su Jelena Popesku - direktor filijale i Slavica Petrov - šef ekspoziture Opovo. Inspektori su Branko Obradović, Zorica Vujović, Zumreta Dupljak i Pavle Vasliju.
Direktor PU u Kragujevcu je Biljana Matović, a inspektori su Miroljub Stepanović, Dragoljub Jerinić, Miodrag Joković i Jelena Milosavljević.
Direktor PU Sopot je Ljiljana Gajić, a inspektori su
Olivera Dušlić, Vladimir Šušanj i Sanja Trašić.
Direktori PU Voždovac su Tamara Samardžić i Snežana Ilić, a Biljana Milićić je načelnik naplate poreske uprave. Izvršitelji su Rastko Petrović, Stevan Trtica, Mensu Želni, Nenad Jovanović, Dragan Laković i Dragan Nikčević.

G. J.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Dinkićev tim za uništenje firmi
Sutra počinje štrajk u EPS-u?
 


     


FastCounter by LinkExchange