GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 26. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Francuzima bronza

Prokletstvo je skinuto sa košarkaške reprezentacije Feancuske: ekipa koja ima valjda najviše "osvojenih" četvtrtih mesta na međunarodnim takmičenjima (šest), sinoć je konačno uspela da osvoji bronzanu medalju posle skoro pla veka, pošto je bila više nego bolja u duelu sa nacionalnom selekcijom Španije slavivši trijumf visokim rezultatom 98:68 (21:21, 23:15, 31:18, 23:14).

Veća motivacija, bolji skok u odbrani a posebno u napadu, zatim odlična igra Tonija Parkera i braće Pietruš, osnovni su razlozi zašto su Španci u tolikoj meri nadigrani pred 14.000 gledalaca u "Beogradskoj Areni". Dobro su se držali u prve dve četvrtine, ali im je sredinom treće naglo popustila koncentracija, što su "galski petlovi" znali da iskoriste.

- Bila je ovo sjajna utakmica i veoma sam ponosan - izjavio je posle meča Toni Parker, koji je utakmicu završio sa 25 poena. - Francuska nije dugo osvojila medalju, često smo gubili u odlučujuđim utakmicama poslednjih godina I zato mi je drago što smo konačno izvukli pouke iz naših grešaka. Nemam rečI kojima bih opisao svoju sreću.

- Nema mnogo toga što bih mogao da kažem o ovoj utakmici. Večeras su bili mnogo bolji od nas, pogotovu u skoku, a mi nismo na parket izašli s pravim mentalitetom. Nismo bili dovoljno agresivni, a kada igrate protiv toliko fizički nadmoćnijeg protivnika, onda nemate čemu dobrom da se nadate - izjavio je posle meča Huan Karlos Navaro.

A. J.


vesti po rubrikama

^evrobasket

Junaci, a skromni
Hrvatima sedmo mesto
Frka za "vajl kartu"
Slovencima poraz za kraj
Sirtaki na krovu Evrope
Francuzima bronza
 


     


FastCounter by LinkExchange