GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Omeragić obojio kabinet u zeleno

BEOGRAD - Bajram Omeragić, novoimenovani zamenik ministra za kapitalne investicije, odmah po useljenju u raskošni kabinet u Nemanjinoj 11, svoj novi radni prostor okrečio je u zeleno, a i nameštaj zamenio novim, takođe u zelenoj boji, tvrdi izvor Glasa iz Vlade Srbije. Naš sagovornik navodi i da je ovih dana iz sale za sednice, koja je na drugom spratu, izneta slika na kojoj su ljiljani. Inače, Omeragićev kabinet je mnogo veći od kabineta njegovog resornog ministra Velimira Ilića.

Iako je gotovo običaj da sa svakim novim ministrom ili činovnikom kabineti u vladi dobijaju novi nameštaj, raspored, kao i da ih moleri srede, pomalo zbunjeni Omeragić u izjavi za Glas kaže da ništa neće menjati na svom novom radnom mestu.

- Zadovoljan sam kako je uređen moj kabinet na trećem spratu u zgradi u Nemanjinoj 11. To je dobro sređen prostor, lepo okrečen, tako da uopšte i ne mislim o njegovim zidovima. Uostalom, to i nije moj posao jer postoje ljudi koji su zaduženi da misle o tome - kaže on.

Ugljaninov poslanik ne samo da je dobio mesto zamenika Velimira Ilića i mesto u Savetu Vlade Srbije za evropske integracije nego i "propusnicu" za stalno prisustvo sednicama vlade.

- Dozvoljeno mi je da prisustvujem svakoj sednici vlade, jer sam ja zamenik sa specifičnom političkom težinom. Iako na zasedanja vlade dolaze zamenici samo kada im je ministar odsutan, sa mnom je druga situacija jer ja na ovo mesto nisam postavljen kao stručnjak, već iz drugih razloga - kaže Omeragić.

Naš izvor tvrdi da Koštunica nije otišao toliko daleko u ispunjavanju uslova Omeragića jer neće da on prisustvuje svim sednicama vlade, a i zato što pravilnik o radu vlade to ne dozvoljava.
Ne zna za koji će sektor u Ministarstvu za kapitalne investicije biti zadužen, jer tek u ponedeljak treba da se sastane sa Ilićem.

G. J.


vesti po rubrikama

^tema

Politička trgovina "ko da više"
Bakarec: Promenili su ponašanje
Omeragić obojio kabinet u zeleno
 
 


     


FastCounter by LinkExchange