GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bakarec: Promenili su ponašanje

Operacijom smeštanja kadrova sa liste Sulejmana Ugljanina u vladu, premijer Vojislav Koštunica, prema tumačenju njegovih sledbenika iz DSS-a, nije se ogrešio ni o legalizam, niti o sopstvene birače, dve za njega "najsvetije stvari". Naprotiv, član IO DSS-a Nebojša Bakarec uveren je da je ovaj skandalozni aranžman motivisan dobrim i pametnim namerama saradnje sa nacionalnim manjinama u Srbiji.

Isti taj Bakarec, međutim, bio je jedan od najoštrijih zastupnika teorije da ekstremisti u Srbiji nisu radikali, već stranka Sulejmana Ugljanina i LSV Nenada Čanka. Tim argumentom Bakarec i ostali ovlašćeni govornici DSS-a branili su stav da sloganom "Reč je reč", kojim je vrh partije na prošlim izborima obećao biračima da novu vladu neće praviti ni sa DS-om, ni sa SRS-om, nisu mislili na te partije, već na Ugljanina i Čanka, dok su neki pridodavali i lidera SVM-a Jožefa Kasu.

Ugljanin se, zajedno sa DS-om, Čankom, Kasom i Karićem, našao i na listi nepoželjnih i neprihvatljivih na poslednjim lokalnim izborima, o čemu je i predsedništvo DSS-a donelo odluku. Na ovo i podsećanje koliko su puta i u kojim prilikama funkcioneri DSS-a žestoko kritikovali DS zbog saradnje s ljudima sa liste ekstremiste Sulejmana Ugljanina, Bakarec odgovara da zna šta je govorio. I postavlja pitanje: "A kad je to bilo?", a zatim odmah odgovara:

- To je bilo pre više od godinu. Znači, razlika je u protoku vremena. Tada su oni bili ekstremistička stranka, ali su promenili metod i ponašanje i ušli u jedno normalno delovanje. Mi odranije sarađujemo sa strankom Rasima Ljajića, a sada i sa ove dve stranke koje nisu Ugljaninove, nego su bile udružene s njim na zajedničkoj listi - navodi Bakarec. Na opasku da je DSS vrištao do neba svaki put kada je DS na taj način objašnjavala prirodu saveza Bajrama Omeragfića i Esada Džudževića sa Ugljaninom, Bakarec uzvraća da je to tada bila ekstremistička stranka. Pričali su, tvrdi, drugačije nego danas i ponašali se drugačije nego danas, kada "su prešli na legalističke poruke".

Rasprostranjenu teoriju da su Omeragić i Džudžević pristupili vladi jer je Ugljanin, osumnjičen za brojne zloupotrebe u Novom Pazaru, između zatvora i podrške Koštunici izabrao "čist vazduh", Bakarec doživljava kao pomalo bezobraznu, ne propuštajući da ponovi "mantru" DSS-a da takva pitanja "nisu za izvršnu vlast".

- Ono što je urađeno, učinjeno je javno. Zna se šta su dobili i ništa se ne krije. I ne vidim ništa loše što se neko promenio na dobro. Nije loše da se takva stvar desi i na jugu Srbije sa albanskim partijama - nepopustljiv je Bakarec, koji na pitanje da li i birači DSS-a misle da se Ugljanin promenio, odgovara istom argumentacijom.

G. Đ.


vesti po rubrikama

^tema

Politička trgovina "ko da više"
Bakarec: Promenili su ponašanje
Omeragić obojio kabinet u zeleno
 
 


     


FastCounter by LinkExchange