GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radojka i Dragan Lajšić iz Prijedora proslavili 50 godina braka

Tri dana čekao da ukrade suprugu

PRIJEDOR - Nedaleko od Prijedora, u selu Svodna, bračni par Radojka i Dragan Lajšić proslavili su 50 godina srećnog braka. Sudbonosno "da" rekli su daleke 1955, a Dragan je suprugu upoznao u Hrvatskoj gde je posle odsluženja vojnog roka dobio i prvo zaposlenje.

- Moja Radojka imala je tada samo 16 godina, a njena starija sestra 18. Tada je bio običaj da se prvo udaje starija ćerka, a meni je oko zapelo za mlađu. Tri dana sam proveo u šumi, u blizini njene kuće, ne bih li je ukrao da bi se potom udala za mene - kaže Dragan koji sa svojom Radojkom ima tri ćerke Anku, Vesnu i Aleksandru i petoro unučadi.

- Godine su prošle kao tren i ne mogu da verujem da smo došli do zlatne svadbe. Moj Dragan je dobar suprug i otac. Sada smo se malo povukli na selo, jer nam je tu lepše. A i više vremena imamo jedno za drugo - kaže još zaljubljena Radojka koja s ponosom prati Draganovu ljubav prema naivnom slikarstvu. Dragan je, inače, poznat po brojnim izložbama naive u Beogradu, Banjaluci, Prijedoru, Baškim Vodama...


vesti po rubrikama

^iz eks yu štampe

Tri dana čekao da ukrade suprugu
Sarajlije, ne kradite točkove s kontejnera!
Sedmica otišla u Slavoniju
Ministri na velosipedima
 


     


FastCounter by LinkExchange