GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U PTT tvrde da se samo oko dvadeset radnika žalilo na veličinu uniforme

Poštari krivi što su debeli?!

Kako neko s platom od 14.000 ili 15.000 dinara može da se ugoji, pitaju se radnici

BEOGRAD - Iako je rukovodstvo PTT za Glas najavilo da će ispitati "slučaj kupovine pantalona iz Kine" koje su neodgovarajuće veličine, već istog dana su saopštenjem demantovali sami sebe, tvrdeći da je malo poštara tražilo reklamaciju, tačnije oko dvadeset. A, kao razlog su naveli promene u kilaži.

Za iste cipele dve cene

U pošti u Čačku otkrili su da je knjigovodstvena cena cipela za fizičko-tehničko obezbeđenje objekata za skoro 800 dinara veća od maloprodajne.
- Dobio je od Pošte cipele kao radnik fizičko-tehničkog obezbeđenja. Kako su mu bile velike i kako se setio da je u prodavnici "Lak korak" video iste, otišao je da ih zameni. Tamo je i saznao da je cena tih cipela 1.100 dinara. Kasnije smo proverili da je kod nas u Pošti upisana knjigovodstvena vrednost istih cipela istog proizvođača 1.888 dinara - rekao nam je izvor iz Pošte u Čačku. On je dodao da je kod njih stiglo tri para cipela, ali da je odluka o nabavci doneta u Beogradu.

Izvor Glasa iz Upravnog odbora PTT Srbija rekao je da se ovo neće završiti stavljanjem pod tepih već da će na narednoj sednici ovog tela pozvati UBPOK da ispita sve u vezi sa nabavkom.
- To je sramota što govore. Oni jednostavno vređaju radnike. Kako neko s platom od 14.000-15.000 dinara može da se ugoji. Neverovatno je da mi iz najvišeg organa preduzeća saznamo za ovu priču iz novina. Nisu nas obavestili ni kad je tender bio. Sami su sklapali ugovore, a sad pokušavaju da skinu odgovornost sa sebe. Ali se ovo neće ovako završiti - naglasio je naš izvor iz PTT.

Međutim, zaposleni u ovom javnom preduzeću revoltirani su saopštenjem da ima malo reklamacija i to zbog podgojenih poštara. Oni su pozivali rukovodstvo na odgovornost, ali i da ponekad izađu na ulice da vide šta poštari nose.
- Svako može da dođe do pošta da vidi koje pantalone poštari nose. Uostalom, što bi svi mi reklamirali kad nas niko i ne tera da nosimo ove krpe, iako bi morali. Poslovodstvo očigledno neće da kaže: "Izvinite, pogrešili smo" - kaže naš sagovornik iz Radne jedinice Beograd centar. On je dodao da od 90 poštara, u ovoj jedinici, niko ne nosi nove pantalone.

Kako je Glas već pisao, jedan od glavnih problema što su pantalone neodgovarajuće jeste što su plitke, odnosno što su poštarima gola leđa. Uostalom, mnogi su potvrdili da ova mera nije zahtevana prilikom kontrolisanja pantalona.

Međutim, iako smo uredno poslali zahtev, već drugi dan nema nikakvog odgovora iz PTT. Samo smo hteli da pitamo da li su izlazili na teren da vide da li neko od poštara nosi ovu uniformu, da li su merili kilažu svojih radnika, zašto niko nije zahtevao da se ispita plitkost, zašto su se odlučili za sivu boju, da li su znali da pantalone stižu iz Kine, ali i sve drugo vezano za tender i nabavku ovih uniformu... Jedan od odgovora koji smo dobili iz službe za informisanja jeste da su zahtev predali direktoru, kao i to da juče nisu imali struje.

M. L.


vesti po rubrikama

^društvo

Poštari krivi što su debeli?!
Čupali krstove, lomili kovčege
Vredan posao propao, al' ponuđeno prijateljstvo
Kako da ne zaboravite da popijete lek
Kolektivni ugovor važi za sve prosvetare
Na Univerzitetu 200 civilnih vojnika
 


     


FastCounter by LinkExchange