GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sinoć u Beogradu


U Skadarliji odrŽan koncert ĐorĐa Davida i njegovog pratećeg benda "Geng"

Rokenrol u "Holideju"

Đorđe David i njegova prateća grupa "Gang" sinoć su održali mini koncert u dupke punom rok klubu "Holliday", u Skadarliji. Ovo je ujedno bilo i otvaranje nove sezone u ovoj poznatoj rok pivnici. Ljubitelji pravog klupskog rokenrola imali su mnogo razloga da budu i više nego zadovoljni pruženim nastupom. Odlična svirka, opuštena atmosfera, pivo, sve je tu što bi pružilo maksimalan ugođaj obožavaocima ovog muzičkog stila.

Posle nekoliko više ili manje uspešnih projekata Đorđe David je okupio relativno mladu ekipu koja taj epitet zaslužuje samo po godinama. Pokazana virtuoznost na gitarama bi se lako mogla prepisati samo iskusnijim muzičarima. Posle laganog uvoda atmosfera se vrlo brzo zahuktala i pokazala pravo lice jednog odličnog rok benda: snažno i beskompromisno.

- "Momcima iz "Genga" bih, prema godinama, mogao da budem otac. A da sam bio pametniji to bih im i verovatno bio i ne bih sad pevao ovde - sedeo bih kući i zarađivao pare. Ovako, majmune, mikrofon u ruke i pevaj - našalio se Đorđe David na početku nastupa.

Kako i dolikuje jednom ozbiljnom rok bendu zvuk je bio odlično namešten. Osim autorskih stvari, nastup je bio začinjen i po kojom obradom tako da i najizbirljiviji nisu bili uskraćeni za odličnu rokenrol svirku koja je odrađena maksimalno dobro.
Kao nastavak serije dobrih koncerata klub "Holidej" je za sledeću nedelju najavio Prljavog inspektora Blažu i "Kljunove".

S. O.


vesti po rubrikama

^Beograd

Traju remonti u toplanama
Priprema namirnica za zimu
Sinoć u Beogradu: Rokenrol u "Holideju"
Otimaju nam imovinu
Sve spremno do 15. novembra
Igraj se loptom, a ne životom
Gradske vesti: Takmičenje najbrže profesije
 


     


FastCounter by LinkExchange