GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JKP "Beogradske elektrane" biće spremne za početak grejne sezone

Traju remonti u toplanama

Kako bi distributivni sistem bio unapređen, biće izgrađeni, odnosno obnovljeni i magistralni toplovodi

JKP "Beogradske elektrane" počele su sa hladnim probama u okviru kojih će se ispitivati kotlovi i toplovodi ovog preduzeća. Ispitivanja će trajati do 30. septembra i već od 1. oktobra "Elektrane" će biti spremne za početak grejne sezone.

Prema Odluci o snabdevanju grada toplotnom energijom, grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila. Kako je objasnila Jelena Dikić, pi-ar "Beogradskih elektrana", da bi radijatori u stanovima bili topli, neophodni su brojni remonti koji su u toku.
- Trenutno završavamo veliki remont i pripremamo postrojenja za narednu grejnu sezonu kako bismo našim korisnicima obezbedili što sigurniju i kvalitetniju isporuku toplotne energije. Najviše posla imali smo na Novom Beogradu i Konjarniku. Planiramo da osposobimo i kotlove u Mirijevu i Miljakovcu koji nisu radili od 1997. godine - istakla je Dikićeva.

Grejanje i ranije, ako zahladni

Ukoliko Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu od 12 stepeni, ili manju, u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja "Beogradske elektrane" i dalje će grejati stanove. Grejni dan traje od 6 do 21 sat, a nedeljom od 7 do 21 sat i u tom periodu održava se temperatura od 20 stepeni.

Radovi se obavljaju u toplani na Novom Beogradu, gde je u toku generalni remont kotla koji godinama nije sređivan. Radovi će biti završeni do 1. oktobra. U toku je i remont kotla VK 3 koji tokom prošle godine nije bio u funkciji, a manji zahtevi biće na VK 5, 7, 1 i 2.
Remonti se obavljaju i u toplanama na Konjarniku, Voždovcu, gde se u rad pušta novi parni kotao, u naselju Medaković, gde se rade dva kotla, u Zemunu, Višnjičkoj banji i na Vračaru.

Kako bi distributivni sistem bio unapređen, biće izgrađeni, odnosno rekonstruisani magistralni toplovodi.
- Radi se toplovod duž Ulice vojvode Dragomira, a završena je i obnova toplovoda u Ulici Vjekoslava Kovača. Započeta je izgradnja toplovoda u Vranjskoj ulici, Jovana Rajića, Branka Krsmanovića i Vojvode Stepe - rekla je Dikićeva.

Prema Programu rekonstrukcije sistema daljinskog grejanja, obnoviće se magistralni toplovod u Ulici Čarlija Čaplina. Privodi se kraju rekonstrukcija magistralnog toplovoda duž Kumodraške ulice. Tom prilikom biće ugašena kotlarnica u ovoj ulici, ali će biti omogućeno priključenje velikog broja novih potrošača.
- U maju ove godine započeli smo i sređivanje magistralnog toplovoda u Pljevaljskoj ulici, a završićemo ga krajem septembra. Za novembar se planira nastavak druge faze, na potesu preko Ustaničke ulice. Predviđena je izgradnja magistralnog toplovoda između Ulica kneza Miloša i Knjeginje Zorke. Prva faza izgradnje počeće uskoro, dok će druga faza početi krajem oktobra - dodala je Dikićeva. - Očekuje se početak izgradnje magistralnog toplovoda duž Braničevske ulice.

"Beogradske elektrane" planiraju da u ovoj godini za 21.000 stanova bude izvedeno oko 150 toplovodnih priključaka. Do sada je urađeno oko 80, čime je obezbeđeno grejanje za oko 185 objekata površine oko 100.000 kvadratnih metara.
JKP "Beogradske elektrane" grade toplovode i prema drugim razvojnim programima. Time se stvara mogućnost da na sistem preduzeća budu priključeni i objekti koji se nalaze u blizini novoizgrađenih toplovoda i koji zadovoljavaju neophodne uslove za priključenje.
- Očekujemo da na ovaj način broj priključenih objekata prema ovom programu premaši planiranih 185. Ipak, tempo ovih radova, odnosno priključenja zavisi od dobijanja građevinskih dozvola - objasnila je Jelena Dikić.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Traju remonti u toplanama
Priprema namirnica za zimu
Sinoć u Beogradu: Rokenrol u "Holideju"
Otimaju nam imovinu
Sve spremno do 15. novembra
Igraj se loptom, a ne životom
Gradske vesti: Takmičenje najbrže profesije
 


     


FastCounter by LinkExchange