GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 23. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Ministar policije Dragan Jočić demantuje Florans Artman

Nismo obećali Mladića do 5. oktobra

BEOGRAD - Srpske vlasti nisu obećale da će haški optuženik Ratko Mladić do 5. oktobra biti uhapšen i izručen Tribunalu, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić. Karla del Ponte, glavni tužilac Haškog tribunala, nedavno je najavljujući svoju posetu SCG rekla da od premijera Vojislava Koštunice očekuje da ispuni obećanje koje joj je dao u junu i uhapsi Mladića do 5. oktobra. Portparol glavnog haškog tužioca Florans Artman podsetila je juče da Koštunica ima još dve nedelje da ispuni obećanje.

- Beograd je bio pod pritiskom međunarodne zajednice da Mladića uhapsi do godišnjice srebreničkog masakra, 11. jula, ali su vlasti tada izjavile da ulažu velike napore i očekuju rezultate do 5. oktobra - rekla je Artman, dodajući da se taj dan bliži i da će Del Ponteova posetiti Beograd 29. septembra.

- Kada bi neko postavio rok, to bi značilo da ta vlast tačno zna gde se nalazi čovek koga tražite. Ti rokovi ni u jednom razgovoru nisu bili u pitanju - objasnio je Jočić Radiju Beograd 202. Ministar policije je rekao i da srpske vlasti ne tvrde da Mladić nije u Srbiji.

- Dve stvari imamo: da se Mladić privede Haškom sudu, ako je na teritoriji Srbije, ili da se nesumnjivo utvrdi i predoči da je on napustio teritoriju naše zemlje. Za sada ne možemo da tvrdimo ni jedno ni drugo - rekao je Jočić. On je napomenuo da je ostalo još šest osoba za kojima se traga, a da su među njima glavni Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vlastimir Đorđević.

Del Ponteova će se u Beogradu sastati sa Koštunicom i članovima Vlade Srbije.
Dan uoči dolaska Karle del Ponte u Beograd, u sredu, 28. septembra, najverovatnije će biti održana sednica Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. Na prethodnoj sednici, 16. septembra, utvrđena je i platforma za razgovore koje će predsednik Nacionalnog saveta Rasim Ljajić voditi sa Karlom del Ponte u Beogradu.


vesti po rubrikama

^politika

Moćni lobi "pakuje" generalu Stankoviću
Davinić na klupi za svedoke
Nismo obećali Mladića do 5. oktobra
Status moguć posle decentralizacije
Na proveri ugovori MUP-a sa Dragićem
Marović: Neću podneti ostavku
 


     


FastCounter by LinkExchange