GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jovan Čolić nije stigao na cilj

Janezi uskratili vizu maratoncu

NIŠ - Trka našeg megamaratonca Jovana Čolića iz Niške Banje, od Ljubljane do Zagreba, nije mogla da se održi jer gradonačelnica Ljubljane nije izdala garancije za izdavanje slovenačke vize.

Svoj poduhvat "Staza mira" Čolić je trebalo da održi pod okriljem svetske ekološke kampanje "Očistimo svet" i da svoju bogatu sportsku karijeru završi na cilju u Zagrebu, gde je i započeo.

-Sa kabinetom gradonačelnice Ljubljane imali smo vrlo dobru komunikaciju sve do trenutka kada je trebalo povući konkretne poteze. Zanimljivo je to što od njih nismo tražili ni sponzorstvo, jer odavno imam svog sponzora, preduzeće "Alatamed". Ono što smo od njih tražili bilo je da nam daju obezbeđenje do izlaska na stazu, ali rečeno mi je da ne postoji zakon koji bi nekome dozvolio da trči po putevima. Meni je ovo vrlo dobro poznato, ali do sada su vlasti svih zemalja sveta u kojima sam trčao pronalazile neki kompromis i dozvoljavale su mi da ispunjavam svoju misiju - rekao je za Glas Jovan Čolić, i dodao da je to verovatno posledica toga što je Slovenija nova članica Evropske unije, pa se njihove vlasti strogo drže propisa.

M. C.


vesti po rubrikama

^Srbija

Klizište lomi kuće
Sindikalci "Elektrosrbije" protestovali u Kraljevu
Lekcija u Skupštini
Jovan Čolić nije stigao na cilj
Niš pun zaostalog eksploziva
Donacijama do stanova
Urbanisti iselili Dom kulture
Paraćin slavi 630. rođendan
Venčački kamenoresci udahnjuju dušu mermeru
   
 


     


FastCounter by LinkExchange