GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradonačelnik Smiljko Kostić pristao da raportira o svom radu

Lekcija u Skupštini

NIŠ - Burna sednica Gradske skupštine prekinuta je preksinoć na početku rasprave o izveštaju o polugodišnjoj realizaciji budžeta, a predsedavajući Goran Ilić (DSS) rekao je da će termin nastavka sednice biti naknadno utvrđen.Tako je odložena rasprava o mnogim ključnim pitanjima, pored ostalog i o rebalansu budžeta, kao i o novoj nameni para koje je grad dobio od privatizacije, pre svega DIN-a, a radi se o 710 miliona dinara.

Gradonačelnik Smiljko Kostić, vratio se prekjuče u popodnevnim satima na skupštinsku sednicu i održao lekciju odbornicima o lepom ponašanju i o tome da nije dužan po zakonu da im podnosi izveštaje, ali da je ipak spreman da ih podnosi ako to oni budu tražili. Nakon optužbi odbornika Blagoja Bradića (DS) da je povlačenjem 710 miliona dinara od privatizacije iz poslovnih banaka "oštetio grad za oko milion evra", Kostić je predložio da Skupština formira Anketni odbor kojim bi predsedavao Bradić, a koji bi utvrdio činjenice o sudbini tih para.

- Govori se da zbog raznih putovanja mesečno iz grada odsustvujem po dvadesetak dana, što nije tačno. A drugo, ja u svojoj tašni imam račune kojim mogu dokazati da lično finansiram ta svoja putovanja kao gradonačelnik, što je sramota za grad. Prigovarate i o troškovima mog kabineta i platama mojih savetnika i saradnika. Međutim, vi ste prepolovili budžetski iznos predviđen za troškove kabineta gradonačelnika i ne pitate se da li je u redu da plata gradonačelnika bude manja od plata direktora nekih javnih preduzeća ili nekih predsednika gradskih opština, rekao je Kostić.

On je negirao ocene da na skupštinu gleda kao na "svoj radnički savet", a što se tiče ovlašćenja gradonačelnika rekao je da su ona definisana zakonom koje on nije pisao, ali za čije će se poštovanje boriti dok je taj zakon na snazi. Apelovao je i za više ličnog uvažavanja, napominjući da je "sramota što ima odbornika koji mu se ne javljaju kada prođu pored njega".

M.Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

Klizište lomi kuće
Sindikalci "Elektrosrbije" protestovali u Kraljevu
Lekcija u Skupštini
Jovan Čolić nije stigao na cilj
Niš pun zaostalog eksploziva
Donacijama do stanova
Urbanisti iselili Dom kulture
Paraćin slavi 630. rođendan
Venčački kamenoresci udahnjuju dušu mermeru
   
 


     


FastCounter by LinkExchange