GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Višemesečne nevolje meštana naselja Kula u Vladičinom Hanu

Klizište lomi kuće

Vlasnici petnaestak oštećenih domova strepe da bi mogli da ostanu bez krova nad glavom i sa zebnjom čekaju zimu

VLADIČIN HAN - Zbog predstojećih jesenjih kiša, strah i uznemirenje ponovo se uvlače među vlasnike petnaestak kuća u naselju Kula u Vladičinom Hanu.

Već nekoliko meseci su vlasnici napuklih i oštećenih kuća zabrinuti jer je u proleće proradilo klizište koje preti da ih otera sa ognjišta. Početkom proleća, kada su nastupile obilne padavine i sneg počeo da se topi, žitelji ovog brdovitog i strmog naselja primetili su lagano pomeranja tla. Temelji i zidovi na porodičnim domovima počeli su da pucaju. Zbog klizišta su popucali i potporni zidovi kojima su ograđene avlije ovdašnjih uznemirenih domaćina.

Prema rečima Saše Stojanovića, klizište je kuće najaviše oštetilo u Pčinjskoj i Ulici Dimitrija Mitića u naselju Kula.

-Zabrinuti smo jer u oštećenim kućama živi petnaestoro dece. Strah se pojačava zbog jesenjih kiša i dolaska zime. Obratili smo se opštinskim vlastima. Njihovi ljudi bili su na terenu i "snimili" situaciju. Povratne informacije, međutim, nema. O našem problemu obavešteno je i Ministarstvo za kapitalne investicije, kao i odbornici vranjskog parlamenta. Ni od njih nije stigao odgovor, a zima se približava. Tražili smo da se ispita zemljište kako bismo znali šta dalje da radimo - rekao je Stojanović.

Zbog pomeranja tla popucali su kućni temelji, zidovi, potporni zidovi u dvorištima, stepenice i tako redom. Nema kuće gde zbog klizišta vrata svih prostorija mogu da se zatvore. Postoje i pukotine na seoskom putu. U Pčinjskoj ulici mnogo su oštećene i kuće Branislava Ristića i Stojana Stanisavljevića. Čini se da je, ipak, najgore prošao Dragan Stanković. Njegova kuća pukla je na pola. Za sada još nema odgovora i rešenja. Meštani se pribojavaju da će možda zbog novih oštećenja ostati bez krova nad glavom. Jer, rizik od daljeg boravka u kućama povećava se iz dana u dan.

B. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Klizište lomi kuće
Sindikalci "Elektrosrbije" protestovali u Kraljevu
Lekcija u Skupštini
Jovan Čolić nije stigao na cilj
Niš pun zaostalog eksploziva
Donacijama do stanova
Urbanisti iselili Dom kulture
Paraćin slavi 630. rođendan
Venčački kamenoresci udahnjuju dušu mermeru
   
 


     


FastCounter by LinkExchange