GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Podmićeni sudija otkrio savetnike

BEOGRAD - Sudija Ljubomir Vučković, osumnjičen da je primio pola miliona evra kako bi ukinuo presudu šefu kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki, izjavio je u policiji i pred istražnim sudijom da se u nekim ranijim slučajevima konsultovao sa kolegama Draganom Adamovićem, Đurom Đurovićem i Dragišom Đorđevićem, saznaje Glas od izvora bliskih Okružnom sudu u Beogradu.

Nezvanično saznajemo da su na informativnom razgovoru u policiju bili svi članovi petočlanog veća, koje je trebalo da odluči o presudi Jotkinoj grupi. Osim uhapšenog Vučkovića, u veću su bili Dragan Aćimović, Milena Ilić-Drecun, Goran Čavlina i Slobodan Rašić. Kako tvrdi izvor Glasa, nalog za prisluškivanje sudija Vrhovnog suda dala je njihova koleginica Sonja Manojlović.

Osim petorice sudija kojima je bilo pripremano hapšenje zbog "afere Jotka", policija pomno motri i na sudiju Z. S. zbog sumnje da je odranije umešan u neke zakulisne radnje u sudu. Kada se postavilo pitanje njegove odgovornosti, on je iz nižeg suda "sklonjen" na višu instancu. Ovaj transfer je finansirao vlasnik jedne od najvećih auto-kuća u Beogradu, koji je političaru na visokom položaju u bivšem sazivu Vlade Srbije poklonio dva džipa, tvrdi naš izvor.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Retardiranog žarili koprivom
Podmićeni sudija otkrio savetnike
Ubica sudije ćuti
 


     


FastCounter by LinkExchange