GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prijava protiv gradonačelnika

Udruženje neregistrovanih i registrovanih taksista podnelo je krivične prijave protiv Nenada Bogdanovića, gradonačelnika i Vladimira Markovića, člana gradskog veća zbog zloupotrebe službenog položaja, dok je protiv Vladana Lukovića, gradskog sekretara za inspekcijske poslove krivična prijava podneta zbog zloupotrebe položaja u organu upravljanja.

- Izmenom i dopunom Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji je stupio na snagu 26. jula ove godine, zabranjeno je opštinama, odnosno Gradu da ograničava broj ljudi koji će obavljati ovu delatnost. Bogdanović i Marković nemaju nikakvih ingerencije u postupku izdavanja taksi dozvola. Jedini koji može da izda rešenje u tom postupku je Sekretarijat za privredu. Smešan je Bogdanovićev ekonomski nalaz da, ukoliko se poveća konkurencija povećaće se i cene prevoza - kaže Nenad Vojinović, pravni zastupnik Udruženja.

Prema njegovim rečima Odluka o taksi prevozu predviđa da ovu delatnost mogu da obavljaju i svi koji su se prijavili stavljeni su na listu čekanja. Njima je rečeno da će dobiti dozvole onoga trenutka kada se oslobodi neko mesto.

Miodrag Mitrović, direktor "Zelenog taksija", kaže da je u ovom udruženju počelo da radi 110 taksista koji se nalaze na listi čekanja. On se osvrnuo na Zakon o privatnom preduzetništvu koji kaže da ako organ uprave nije izdao rešenje u roku, privatnik može početi da radi sa danom prijavljivanja.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Navijačke strasti potežu noževe
Poskupljenje zbog goriva
Izgradnja škole traje decenijama
Drvoredi zaraženi, bolesni i oštećeni
Sinoć u Beogradu: Balkanski zvuk na tvrđavi
Prijava protiv gradonačelnika
Evropski dan bez automobila
Gradske vesti: Robin Hud u Šumicama
 


     


FastCounter by LinkExchange