GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Škola u Novoj Galenici biće završena tek sledeće godine

Izgradnja škole traje decenijama

Osnovna škola u naselju Nova Galenika gradi se već 15 godina. Kamen temeljac postavljen je davne 1991. godine. Nakon postavljanja temeljca, polako je nicao i kostur zgrade. Podignuti su zidovi, postavljeni prozori, iskopan podrum i napravljeno dvorište. I, tu se stalo. Školu su svi zaboravili i "predata je na korišćenje" narkomanima i beskućnicima koji su u mračnom podrumu ovog zarđalog kostura pronašli svoje utočište.

Završetak izgradnje ove škole više puta je najavljivan. Škola se našla u planu i programu gradskog Sekretarijata za obrazovanje i prošle i ove godine. Međutim, Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje, kaže da će ova škola biti prioritet ovog sekretarijata tek sledeće godine.

- Škola u Novoj Galenici biće jedan od prioriteta sledeće godine. Prvobitni projekat za ovu školu nije bio adekvatan. Zato se trenutno radi na reviziji i dopuni projekta da ne bi bilo problema kada počne izgradnja.

Sada je sve u rukama projektanata. Nećemo žuriti jer želimo da se uradi dobar projekat - kaže Todić. Sredstva za izgradnju ove škole biće predviđena budžetom za 2006. godinu.

- Već sada znamo da će za školu biti izdvojeno 230 miliona dinara. Čim projekat bude gotov, biće raspisan tender i konkurs za izvođača radova - dodaje Todić.

U martu ove godine projekat za izgradnju škole bio je u završnoj fazi izrade. Vesna Mirović-Pjevač, tadašnji sekretar za obrazovanje, rekla je da sa projektom "postoji mali problem".
Naime, projektom je bilo predviđeno da nova škola ima 5.800 metara kvadratnih, ali je greškom dobijeno 4.600. Poslat je dopis opštini Zemun kako bi greška bila otklonjena.
- Dopis smo poslali opštini kako bi otklonili grešku. Nikome nije u interesu da se radi novi projekat, a sa prvobitnim projektom kvadratura škole bila bi veća i mogla bi da primi više đaka - rekla je tada Pjevačeva.

Novoizgrađena škola trebalo bi da ima prema projektu koji je u doradi 5.800 metara kvadratnih, 24 učionice, fiskulturnu salu, radionice, posebne učionice, a nova škola mnogo bi značila mališanima iz naselja koji do škola u Zemunu prelaze po četiri, pet kilometara.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Navijačke strasti potežu noževe
Poskupljenje zbog goriva
Izgradnja škole traje decenijama
Drvoredi zaraženi, bolesni i oštećeni
Sinoć u Beogradu: Balkanski zvuk na tvrđavi
Prijava protiv gradonačelnika
Evropski dan bez automobila
Gradske vesti: Robin Hud u Šumicama
 


     


FastCounter by LinkExchange