GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


RS prete kaznama zbog neuspeha reforme

BANJA LUKA - Vlada RS odgovorna je za krah reforme policije u BiH i zbog toga će snositi posledice, najavio je ambasador Velike Britanije u BiH Metju Rajkroft. On kazao da je osnovna odgovornost za neuspeh pregovora o reformi policije na Vladi RS, koja se nije složila s tri principa Evropske komisije. Dodao je i da je RS zakočila put BiH ka Evropi, što znači da neće biti novih investicija, radnih mesta i mogućnosti putovanja njenih građana bez viza.

"Vrata EU ostaju otvorena. Čim se postigne dogovor o reformi policije koji prihvata tri principa Evropske komisije, pregovori o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju BiH EU mogu ubrzo da počnu", kazao je Rajkroft.

Visoki predstavnik Pedi Ešdaun danas bi trebalo da objavi šta će međunarodna zajednica preduzeti posle propasti pregovora o reformi policije, a prema nezvaničnim informacijama, uslediće kazne Srpskoj demokratskoj stranci i smene nekih od zvaničnika ove stranke u institucijama RS i BiH. Federalna TV još preksinoć je javila da će srpski član Predsedništva BiH Borislav Paravac biti smenjen sa dužnosti, te da će ubrzo i napismeno dobiti odluku o tome.


vesti po rubrikama

^balkan

SCG brane 13 svedoka
Kuća puna eksploziva
RS prete kaznama zbog neuspeha reforme
 


     


FastCounter by LinkExchange