GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hrvatski MUP pretresao dom Damira Rovišana, bombaša iz ambasade

Kuća puna eksploziva

BEOGRAD - Dan pošto je hrvatska policija saopštila da je za aktiviranje bombe u zgradi Ambasade Velike Britanije u Zagrebu odgovoran hrvatski državljanin Damir Rovišan (28), inače službenik te diplomatske misije, nezvanično se saznaje da je reč o bombi M-75, koju je danima nosio sa sobom, kao i da je eksplodirala dok se igrao njome. Hrvatski MUP juče je pretresao kuću Rovišana i pronašao veću količinu bombi i eksploziva.

Večernji list prenosi da je Rovišan pokušao da izbegne odlazak u zatvor, a da je izazivanjem eksplozije navodno hteo da iskamči odštetu od britanskih diplomata. On je juče policiji rekao da je bombu nosio i zbog pretnji iz podzemlja. Rovišanu preti pet godina zatvora. Hrvatski mediji se pitaju kako mu je pošlo za rukom da unese bombu u dobro obezbeđenu ambasadu, ali i kako je moguće da je osoba s krivičnim dosijeom mogla da se zaposli na jednom takvom radnom mestu.

Rovišan je važio za uzornog radnika, koji je među prvima dolazio na posao, a tokom četiri godine službovanja sprijateljio se s mnogima, posebno obezbeđenjem tako da je zaobilazio provere na ulazu u zgradu.


vesti po rubrikama

^balkan

SCG brane 13 svedoka
Kuća puna eksploziva
RS prete kaznama zbog neuspeha reforme
 


     


FastCounter by LinkExchange