GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Plavi popravili raspoloženje uoči duela protiv Francuske

"Petlovi" na tacni

Očekuje nas teška utakmica. Nije normalno da Parker u tri meča ima šut za tri poena 7-0, a sa slobodnih bacanja 3-0. Igrač takvih kvaliteta ne može dugo tako loše da igra, što znači da moramo da budemo maksimalno oprezni. Svi znamo koliko NBA igrača igra u francuskoj reprezentaciji, upozorava selektor Obradović

NOVI SAD - Posle dve vezane pobede i prilično dobre igre u meču sa Letonijom, vratio se osmeh na lica plavih košarkaša. Već na prvi pogled, juče se u hotelu "Park" moglo zaključiti da su reprezentativci Srbije i Crne Gore mnogo opušteniji, nije bilo onog grča na njihovim licima, ni napete atmosfere koja se prethodnih dana gotovo rukama mogla napipati.

Sve deluje nekako lepše, upravo onako kako je u taboru aktuelnih svetskih šampiona bilo kada je ova generacija, i mnoge pre nje, koračala stazama uspeha.

Naravno, sve misli su okrenute ka današnjem meču sa reprezentacijom Francuske, ali u tim razmišljanjima nema prevelike nervoze - plavi, čini se, napokon potpuno veruju u sebe i sa puno samopouzdanja ulaze u odlučujuće mečeve.

- Francuzi igraju slično Letoniji. Dosadašnje njihove igre na šampionatu ne smeju da nas zavaraju. Naprosto nije normalno da Entoni Parker, jedna od najvećih NBA zvezda, ima tako lošu statistiku, šut za tri poena 7-0, sa slobodnih bacanja 3-0, igrač takvih kvaliteta ne može dugo tako loše da igra, što znači da moramo da budemo maksimalno oprezni. Svi znamo koliko NBA igrača igra u francuskoj reprezentaciji, što samo govori o kvalitetu te ekipe. Međutim, i dalje tvrdim da sve zavisi od nas.

Rigodo: Imate i tim i publiku

Reprezentacija Francuske juče oko 11.30 stigla je u Novi Sad. Po dolasku u hotel "Park", Francuzi su samo spustili torbe i odmah produžili na trening, a najiskusniji u njihovim redovima Antoan Rigodo okupljenim novinarima je rekao:
- Dobro poznajemo reprezentaciju SCG. Igramo sa domaćinom i najvećim favoritom turnira. Dosada smo imali dosta oscilacija u igri i mislim da još uvek nismo pokazali svoje pravo lice. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo i da, ako nam se ukaže prilika, iskoristimo šansu. Svakako da nam neće biti nimalo lako jer ćemo protiv sebe, pored izvanrednih igrača kakvi su svi u vašoj reprezentaciji, imati i publiku. Ali, mi se ne predajemo unapred.

Od prvog trenutka moramo nastojati da nametnemo igru koja nam odgovara. Ukoliko ponovimo igru i pristup igri kao u meču sa Letonijom, verujem da neće biti problema - kaže Obradović i dodaje da je situacija sa nastupom Dejana Tomaševića još uvek neizvesna, dok manje probleme sa povredom zadobijenom u meču sa Letoncima ima i kapiten Dejan Bodiroga.

U uspeh plavog tima u večerašnjem meču veruje i Igor Rakočević, najbolji pojedinac u našem timu u dosadašnjem delu šampionata.

- Forma nam je evidentno u usponu. Francuze dobro poznajemo, pobedili smo ih u pripremnom periodu i ne vidim razlog zašto to ne bi ponovili. Mislim da nam njihov stil igre "leži", jer će nam dati priliku za kontranapade. Dobrom odbranom i kontranapadom trebalo bi da rešimo utakmicu. Biće teško, ali verujem da smo kvalitetniji tim i da ćemo, uz podršku fenomenalne publike, to i dokazati na terenu.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^evrobasket

Francuzi? Nula od karaktera!
"Petlovi" na tacni
Farbanje za "dž" - bogatstvo za zastavu
Bodiroga: Nisam Bog
 


     


FastCounter by LinkExchange