GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Đurović još nije gledao plave, ali veruje u pobedu nad "petlovima"

Francuzi? Nula od karaktera!

Francuzi će sigurno igrati bolje protiv nas jer nemaju šta da izgube. Parker će imati motiv da pokaže šta zna, ali i pored toga, smatram da nećemo imati većih problema sa njima, optimista je Đurović

Vlada Đurović veruje u našu reprezentaciju toliko da je nije ni gledao. Umesto bespotrebnog nerviranja kraj TV ekrana, proveo je tri dana prvenstva u "Pioniru" i gledao utakmice C grupe, mirno čekajući da se naši momci vrate u Beograd.

- Sve vreme sam bio u "Pioniru". Atmosfera je bila odlična. Naše sam gledao nešto malo preko snimaka, jer čekam da pređu u Arenu. Turnir je izjednačen, niko ne odskače, nisu to više one godine kada na teren izađu Dalipagić, Kićanović, Delibašić, Slavnić, pa ti znaš da je dovoljno da dvojica imaju svoj dan i pobeđuješ sa 20 poena razlike. Ti dani su prošli.

Danas "plavi" dočekuju Francuze u borbi za četvrtfinale, a Vlada Đurović ih je detaljno "skenirao".
- Kada govorimo o "plavima", tenzija je velika. Mislim da Špance treba potpuno zaboraviti. Uostalom, oni su jedva dobili Letonce i izgubili od Izraelaca. Igramo sa Francuzima i to je najlakši protivnik koga smo mogli da dobijemo. Oni su me mnogo razočarali. Kada pogledamo njihove pojedince, to je odlična ekipa. Vi tu imate najboljeg svetskog plejmejkera Parkera, jer ako si prvak NBA, ti si prvak sveta. On tamo komanduje Dankanu i ekipi.

Tu su Pijetrus i Dijao koji takođe igraju NBA, iskusni Rigodo. Međutim, karakter te ekipe je nula. Od svih ekipa, najmanje verujem Francuzima. Oni će sigurno igrati bolje protiv nas jer nemaju šta da izgube igraju protiv domaćina i favorita prvenstva, Parker će imati motiv da pokaže šta zna, ali i pored toga smatram da nećemo imati većih problema sa njima - optimističan je Đurović.

Slovenci bez navijača!

Preprodavci karata uživaju u uspehu Slovenaca. Njihovim prolaskom u dalji tok otvorila se prilika za zaradu, a već je, samo kod jednog preprodavca, kako Glas saznaje, "zmajčekima" prodato 112 kompleta karata po ceni od 300 evra za komplet!
- O tome niko ne razmišlja, ali Slovenci neće imati podršku navijača u narednoj rundi. Oni su bili u "Pioniru", ali se sada sele u "Limes", a tamo su karte odavno rasprodate. Pitanje je kako će Slovenci igrati bez navijačke podrške koja je na ove tri utakmice zaista bila fenomenalna - "brine" se Đurović.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^evrobasket

Francuzi? Nula od karaktera!
"Petlovi" na tacni
Farbanje za "dž" - bogatstvo za zastavu
Bodiroga: Nisam Bog
 


     


FastCounter by LinkExchange