GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Đukanović upozorio Srbiju da prestane s pravnim nasiljem

Odlazimo svi iz Beograda

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović upozorio je da će Podgorica povući kompletno osoblje koje predstavlja Crnu Goru u Beogradu ako Vlada Srbije "nastavi sa pravno-političkim nasiljem nad institucijama SCG". On je, kako prenosi Beta, rekao da vlast u Beogradu preko afere o nabavci vojne opreme pokušava da preuzme kontrolu nad oblastima koje su u nadležnosti državne zajednice. "Očiglednim pravnim i političkim nasiljem srpska vlast želi da uspostavi potpunu kontrolu nad svim tokovima na prostoru Srbije. Ako su odlučili da pre crnogorskog referenduma proglase nezavisnost Srbije, onda treba to da kažu", rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer je rekao da ugovorom o nabavci vojne opreme treba da se bave državne institucije "na kulturan i civilizovan način, a ne etiketiranjem druge države članice bez ikakvog osnova".

"Ako vlast u Beogradu nastavi sa pravno-političkim nasiljem, kojim se ugrožava normalan život i rad crnogorskih predstavnika, mi ćemo povući ne samo administrativno nego i svo osoblje koje predstavlja Crnu Goru u institucijama državne zajednice", upozorio je Đukanović.


vesti po rubrikama

^politika

Dobrodošli u ničiju zemlju
Pita se Solana ne Crnogorci
Albanci ostaju bez podrške Amerike
Đukanović: Odlazimo svi iz Beograda
Raskol među šabačkim socijalistima
Nikolić na sudu zbog Dragića
 


     


FastCounter by LinkExchange