GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Okružni sud u Leskovcu traži ekshumaciju tela vojnika Dragana Kostića

Ubijen s leđa?

Roditelji nezvanično saznali da bi nova obdukcija mogla da se obavi 20. septembra ili do kraja ovog meseca. Sudski veštaci treba da utvrde da li su meci koji su usmrtili vojnika ispaljeni iz "apsolutne ili iz relativne blizine", tačnije da li je pucao u sebe

UŽICE - Okružni sud u Leskovcu naložio je ekshumaciju i novu obdukciju tela vojnika Dragana Kostića (23), koji je 27. avgusta prošle godine tragično izgubio život u kasarni "Jablanica" u Leskovcu, saznaje Glas.

Roditelji vojnika Milijan i Anđa Kostić iz Požege kažu da još nisu zvanično obavešteni o naređenju Okružnog suda u Leskovcu, ali da im je nezvanično rečeno da bi ekshumacija mogla da se obavi 20. septembra ili do kraja ovog meseca. Ekshumacija i nova obdukcija trebalo bi da utvrdi da li su zrna koja su usmrtila vojnika ispaljena iz "apsolutne ili iz relativne blizine", odnosno da li je pucao u sebe. - Teško nam je. Ceo dan smo svi u kući kukali iz glasa kad smo saznali da će telo našeg sina biti otkopano. Ako će to pomoći da se konačno sazna istina o njegovoj smrti, neka urade i to. Samo, pitamo se, što to nisu uradili ranije - pita Anđa Kostić.

Ona kaže da je u međuvremenu konačno videla fotografije mrtvog sina i da su je te slike još više uverile da je sin ubijen sa leđa.
- Na fotografiji se jasno na leđima vide dve male rane, kao tačke. Na stomaku su velike rane. Stručnjaci s kojima sam pričala, kao i advokati, kažu da su rane na leđima ulazne, a na stomaku izlazne - navodi majka.

Posle tragičnog događaja, Vojska je saopštila da se Kostić ubio iz puške na stražarskom mestu, ali su roditelji od početka posumnjali u ovu verziju događaja.
Prošle godine, posle sahrane u Požegi, vojnikov otac Milijan ispričao je da je dan posle tragedije otišao na VMA u Beogradu i na telu sina video veliku ranu na stomaku, u koju je bila uvučena gaza.

- Pitao sam patologa je li to rana od vatrenog oružja, jer mi je rečeno da se Dragan ubio iz puške. On je bio izričit da to nije rana od metka nego od noža! Dragan je imao i dve rane na čelu, i to kao da su nanete oštrim predmetom, dva velika krvava podliva na potiljku, vrat mu je bio sav izgreban, sa tragovima noktiju, a na podlakticama je imao podlive. Košulja na njemu bila je malo rascepljena, ali nije bila krvava, dok su pantalone bile čiste - ispričao je tada Milijan.

Kostići podsećaju da u plafonu prostorije u kojoj je stradao njihov sin nisu nađena ispaljena zrna.
Majka Anđa dodaje da je sinom poslednji put razgovarala desetak sati pre tragedije.

- Rekao mi je da mu je neko ukrao oko 4.000 dinara i žalio mi se da ga maltretiraju, ali nije hteo da kaže ko to radi. Ujutru u sedam i trideset pozvala sam ga ponovo, telefon je zvonio, ali se nije javljao. Pokušala sam i kasnije ali je telefon bio isključen - kaže ona.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^hronika

Ubijen s leđa?
Policajac udario taksistu u glavu
Milica Gajić psovala članove DS
 


     


FastCounter by LinkExchange