GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dražen Dalipagić, Član zlatne generacije iz 1975. godine

Još uvek smo favoriti, ali...

Više nije bitno na koga ćemo nabasati jer, da bismo osvojili medalju, moramo pobediti sve protivnike. Ovo prvenstvo je izuzetno izjednačeno i mi možemo da pobedimo, ali i izgubimo od bilo koga, ocenjuje Dalipagić

Prošlo je ravno trideset godina otkako je Jugoslavija bila domaćin Evropskog prvenstva. Tada smo bili prvi, a među zlatnom dvanaestoricom bio je i Dražen Dalipagić, koji sada kao gledalac uživa u "kremu" evropske košarke koji se okupio u našoj zemlji. Suvišno je reći da "Praja" nije propustio ni jednu utakmicu plavih:

- Naravno, gledao sam našu reprezentaciju, a ostale utakmice sam odgledao koliko sam mogao. Mislim da smo u prvoj utakmici odigrali loše i neborbeno i da smo zasluženo izgubili od jake Španije. U utakmici sa Izraelom videlo se da smo bili opterećeni zbog poraza, pa smo se mučili do poslednje četvrtine i onda zaigrali kako treba. Svidelo mi se kako je igrao Miličić - ocenio je Dalipagić.

S obzirom na to da plavi košarkaši neće biti prvi u grupi, jasno je da će im biti otežan put do medalje. Osim manjka slobodnih dana, plavi dobijaju i neplanirano jakog protivnika ukoliko prođu u četvrtfinale. Dalipagić, ipak, ne smatra da je to problem:

- Ko god da nam bude protivnik, verujem da ćemo ući u četvrtfinale. Kada stignemo tamo, više nije bitno na koga ćemo nabasati jer da bismo osvojili medalju moramo pobediti sve protivnike. Ovo prvenstvo je izuzetno izjednačeno i mi možemo da pobedimo, ali i izgubimo od bilo koga - kaže "Praja".

Pre i posle mečeva naših košarkaša, Praja gleda reprize ostalih mečeva na šampionatu:
- Od onih utakmica koje sam stigao da pogledam, iznenadila me pobeda Slovenaca nad Grcima, ali i razlika kojom su Rusi dobili Italijane. Nije me iznenadila pobeda jer smatram da je ekipa Rusije dobar tim, koji se može naći među favoritima. Pored njih, tu su i Litvanci, mada i dalje mislim da smo glavni kandidati za medalju - veruje Dalipagić.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^evrobasket

Još uvek smo favoriti, ali...
Buđenje pre 'petlova'
Volim da gledam Hrvate
Divac sumnja u atmosferu
Rok do utorka
 


     


FastCounter by LinkExchange