GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Šta zna poslanik šta je Poslovnik?!

BEOGRAD - Da smo znali da ne može da se glasa telefonom na sednicama Odbora, sigurno bismo to rekli predsedavajućem Nikčeviću, ali jednostavno ni ja ni ostali članovi Odbora nismo imali Poslovnik ispred sebe, rekao nam je juče Aleksandar Nikolić, poslanik G17 plus u Skupštini SCG i član Administrativnog odbora, koji je prisustvovao "spornoj" sednici na kojoj je doneta odluka o povećanju plata poslanicima. Podsetimo, poslanici iz Crne Gore nisu bili prisutni, već su se izjasnili telefonom, a predsednik Skupštine Zoran Šami je tu odluku prekjuče i zvanično stavio van snage, rekavši da je "prekršen Poslovnik, jer nije bilo većine iz Crne Gore, pa odluka kao i da ne postoji".

Šami je rekao i da niko neće snositi odgovornost zbog telefonskog glasanja, "jer odluka nije ni doneta, pa za tako nešto nema razloga".
Što se tiče Poslovnika, u njemu zaista ne postoji mogućnost glasanja telefonom. Čak nema ni reči o tome, već samo da članovi odbora moraju biti prisutni, što podrazumeva nedozvoljeno glasanje "preko žice".

Opet, zanimljivo je i to da Poslovnik ne predviđa nikave posebne kazne za kršenje Poslovnika, već se samo navode mere opomene i isključenja za poslanika ili člana Odbora ukoliko u većoj meri krše red.

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Maroviću se klima fotelja
Demokrate u Vojvodini naterane da potpišu izjavu
Otvaranje puteva - dobar marketing
Vlast bi ustav, ali bez izbora
Svi Lukići u Ševeningenu
Šta zna poslanik šta je Poslovnik?!
 


     


FastCounter by LinkExchange