GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Otvaranje puteva - dobar marketing

Koštunica kao Šreder

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica i ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić otvorili su prekjuče u Vršcu obnovljenu deonicu puta Vladimirovac - Vršac, dužine 37 kilometara. Oni su obišli i trasu puta kod Alibunara, a kad svi radovi budu završeni, Beograd i Vršac biće spojeni modernom saobraćajnicom. Naravno, to je lepa vest i niko ne može da ima išta protiv obnavljanja putne mreže, inače najgore u Evropi, ali baš te ceremonije otvaranja išle su nekako po pravilu pred izbore i korišćene su, pored službenih, i u predizborne svrhe.

Milošević je u tome bio pravi majstor i uvek je nalazio po nešto da otvori baš pred izbore, a njegov specijalitet bio je da to radi u vremenu predizborne tišine, pravdajući se da nastupa kao šef države, a ne kao lider SPS-a. Posle njega, svi redom su radili slično, baš u vreme kampanje - od pokojnog Đinđića, preko Živkovića i sada Koštunice, a nesrećni "Skadar na Bojani", autoput Beograd - Novi Sad svi su bar po jednom otvorili.

- Nisam siguran da je ovo najava za izbore, jer vlada deluje stabilno, mada sam i ja čuo mišljenje da se Koštunica nešto mnogo raspitovao po Srbiji i da bi moglo da bude novog glasanja za parlament - kaže za Glas Slobodan Antonić, politički analitičar. On navodi da je "slikanje" političara na otvaranjima saobraćajnica veoma popularno, jer su njihovi marketinški timovi svesni da se na taj način pokazuje da je vlada dobra, da nešto konkretno radi, a s druge strane i građanima prija da vide da je nešto izgrađeno. Dakle, ako uskoro i ne bude izbora, jedan ovakav poen značiće mnogo kada se oni jednom raspišu i ići će u korist aktuelnom premijeru - ističe Antonić. On dodaje da ovakva praksa nije zastupljena samo kod nas, već se to radi i u svetu.

- Setite se samo nedavnog događaja pred izbore u Nemačkoj, kada je na vrhuncu predizborne kampanje Šreder sa Putinom potpisao ugovor o gasovodu vredan više milijardi dolara - zaključio je Antonić.

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Maroviću se klima fotelja
Demokrate u Vojvodini naterane da potpišu izjavu
Otvaranje puteva - dobar marketing
Vlast bi ustav, ali bez izbora
Svi Lukići u Ševeningenu
Šta zna poslanik šta je Poslovnik?!
 


     


FastCounter by LinkExchange