GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Demokrate u Vojvodini naterane da potpišu izjavu

Ispisnica DS-a košta 3.000.000

Da bi se zaštitila, stranka odlučila da svaki budući preletač mora da plati troškove kampanje

NOVI SAD - Kriza i podele unutar vojvođanskog i novosadskog ogranka Demokratske stranke biće najverovatnije razrešena smenama na čelnim pozicijama u pokrajinskom i gradskom odboru ove stranke. Dosadašnji predsednik GO DS-a u Novom Sadu Goran Vasić, kako saznajemo, podneće ostavku već danas, na poslepodnevnoj sednici ovog stranačkog organa, a na njegovo mesto biće izabran šef odborničke grupe ove stranke u gradskom parlamentu Mihajlo Brkić. Ostavka Vasića biće i svojevrstan kompromis sa stranačkom centralom u Beogradu, koja je najozbiljnije razmišljala o raspuštanju kompletnog Gradskog odbora, ali je posle odustala i zadovoljila se ostavkom čelnika novosadske organizacije.

Kriza u novosadskom DS-u eskalirala je posle odluke troje odbornika ove stranke u novosadskom parlamentu da formiraju sopstvenu odborničku grupu. U DS-u smatraju da iza ovog "transfera" stoji Srpska radikalna stranka i da je kupila odbegle članove stranke.

Da bi se zaštitili od novih pretrčavanja, preostali odbornici naterani su da potpišu izjavu o tome da će, u slučaju da napuste stranku ili njen odbornički klub, platiti troškove kampanje. Kako saznajemo, u ugovoru je precizirano da su troškovi kampanje tri miliona dinara po odborniku, što bi u ukupnom zbiru činilo tri miliona evra za celu listu?!

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacija, bez stolice će ostati i sadašnji predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Borislav Novaković, kome se pripisuje odgovornost za stanje u novosadskom odboru stranke. U političkim krugovima u Novom Sadu se govori da Novakovićevu smenu izričito traži i predsednik stranke Boris Tadić.

G. J.


vesti po rubrikama

^politika

Maroviću se klima fotelja
Demokrate u Vojvodini naterane da potpišu izjavu
Otvaranje puteva - dobar marketing
Vlast bi ustav, ali bez izbora
Svi Lukići u Ševeningenu
Šta zna poslanik šta je Poslovnik?!
 


     


FastCounter by LinkExchange