GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Poslanici parlamenta SCG čekaju objašnjenje predsednika

Maroviću se klima fotelja

- Lazić (DSS): Red je da objasni onima koji su ga izabrali
- Todorović (SRS): Junačina neće doći

BEOGRAD - Naravno da očekujemo da Svetozar Marović, predsednik Saveta ministara i državne zajednice, izađe pred parlament na sledećoj sednici, 23. septembra, i svima nama koji smo ga i izabrali objasni razloge zbog kojih nije išao na zasedanje Generalne skupštine u Njujork, kaže za Glas Dragan Lazić, poslanik DSS-a. On dodaje i da bi tako nešto bilo osnovni red, jer predsednik još nigde nije naveo pravi razlog zašto nije otišao na put, već je samo rekao da je "sprečen".

- Svi mi voleli bismo da znamo koji su ga to važniji poslovi sprečili, a ukoliko se utvrdi da namerno nije otišao, onda bi takav postupak zasluživao i njegovu smenu. Drugo je pitanje što bi smena bila teško izvodljiva iz prostog razloga što bi za takvu odluku trebalo da glasa i većina iz Crne Gore, a ne zaboravite da je Marović potpredsednik DPS-a, tako da sumnjam i da bi tako nešto moglo da dospe na dnevni red - zaključio je Lazić.

Dragan Todorović, predsednik IO SRS-a, rekao je da će se radikali zalagati za smenu Marovića, jer je "prosto neverovatno da jedan takav čovek šalje papi poziv da poseti SCG, a istovremeno ne ode u Njujork, gde treba da bude i što predstavlja njegovu obavezu".
- Ipak, ne verujem da će se on uopšte pojaviti u Skupštini, jer, znajući ga, on će se i ovog puta, kao prava junačina, povući - rekao je Todorović.

- Sigurno je da ćemo na sledećoj sednici Skupštine SCG tražiti objašnjenje od predsednika Marovića jer ga dosad nigde nismo ni čuli. Ukoliko ne budemo zadovoljni, tražićemo i da se pokrene njegova odgovornost - kaže Aleksandar Nikolić, poslanik G17 plus u parlamentu zajednice.

Forum za bezbednost i demokratiju ocenio je juče da bi bilo "politički značajno i korisno" ukoliko bi predsednik državne zajednice Svetozar Marović, što pre, u neposrednom obraćanju javnosti detaljnije razjasnio razloge neodlaska na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

FBD smatra da bi javnost pozdravila ako bi Marović u svom obraćanju demantovao da njegov neodlazak u Njujork znači i njegov lični stav prema perspektivi SCG i da takva odluka "nije bila izazvana pritiscima sa bilo koje strane".

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Maroviću se klima fotelja
Demokrate u Vojvodini naterane da potpišu izjavu
Otvaranje puteva - dobar marketing
Vlast bi ustav, ali bez izbora
Svi Lukići u Ševeningenu
Šta zna poslanik šta je Poslovnik?!
 


     


FastCounter by LinkExchange